Estate

Det lave boligudbud fortsætter

Del

Indtil renterne begynder at falde, vil boligudbuddet formentlig forblive lavt, lyder vurderingen fra landsdækkende mæglerkæde.

Foto: Shutterstock

Hvis du har udsat dine planer om at købe ny bolig i forventning om, at der snart vil komme flere boliger på markedet at vælge imellem, så vil du med de seneste boligudbudstal nok blive en anelse skuffet.

Boligudbuddet rykker sig nemlig stadig ikke ud af flækken. I februar er udbuddet af villaer og rækkehuse således kun steget med i underkanten af 100 boliger, mens udbuddet af ejerlejligheder og fritidshuse er faldet med godt 150 boliger. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har set nærmere på.

Et lavt udbud kan være tegn på flere markedstendenser, hvor den mest sandsynlige lige nu ifølge Estate er kombinationen af efterdønningerne af de nye vurderinger og de stadig høje renter.

- I flere år var et lavt udbud ensbetydende med, at der blev solgt uforholdsmæssigt mange boliger, hvilket typisk kom med stigende priser. Det er ikke tilfældet nu, hvor priserne udvikler sig meget svagt. Og samtidig bliver der heller ikke slået salgsrekorder. Det ser snarere ud til, at både købere og sælgere er tilbageholdende og ser markedet an efter et hektisk efterår, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han forventer dog, at der kan være tale om stilhed før storm.

- Foråret, som typisk betyder, at der kommer mere gang i den, især når det kommer til at få sat boliger til salg og realiseret boligdrømme, ligger lige om hjørnet, og på papiret er ledigheden lav og danskernes privatøkonomi god. Derfor er det nærliggende, at der snart vil komme mere gang i boligmarkedet, siger Thomas Hovgaard.

Men tidspunktet kommer til at afhænge af, hvornår centralbankerne sænker renterne. For indtil renterne falder, er der ifølge ham en vis sandsynlighed for, at markedet bliver på sit nuværende niveau.

- De, som skal sælge, vil have en forventning om, at de kan få en højere pris for deres bolig, når renten ifølge prognoserne falder. Og køberne forventer modsat, at de kan finansiere deres nye boliger med en mere attraktiv rente, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye