Cepos

CEPOS: Så meget tjener man i forskellige jobs

Del

Oversigt fra CEPOS viser gennemsnitslønningerne på tværs af en lang række jobtyper. Findes dit job et sted på listen?

Karsten Bo Larsen
Karsten Bo Larsen Fri afbenyttelse med kreditering: Jakob Melgaard

Vidste du, at en gennemsnitlig bibliotekar tjener 47.300 kr. om måneden? Eller at en tandplejer i gennemsnit tjener 37.800 kr. om måneden?

CEPOS har udarbejdet en opgørelse, der viser den såkaldte standardberegnede månedsfortjeneste for en fuldtidsstilling, som det er opgjort af Danmarks Statistik. Formålet med oversigten er at skabe gennemsigtighed, så man kan have en faktabaseret samfundsdebat om løn og arbejdsvilkår i forskellige job.

”Når man skal debattere og vurdere løn og arbejdsvilkår i forskellige job, er det helt afgørende, at det sker på baggrund af fakta,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS, og fortsætter:

”I den forbindelse er det bl.a. tankevækkende, at vores opgørelse viser, at de offentligt ansatte, der har fået et ekstraordinært stort lønløft af regeringen, ikke tilhører de lavest lønnede faggrupper. Eksempelvis tjener sygeplejersker i gennemsnit over en halv million om året og over 60 pct. mere end en kasseassistent,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Når man taler om løn, er der forskel på, hvordan folk selv definerer deres samlede indkomst - om de fx husker at inkludere tillæg og pension.

Oversigten fra CEPOS viser den gennemsnitlige månedsindkomst for en fuldtidsstilling. Heri indgår basisløn, pension, personalegoder, genetillæg og uregelmæssige betalinger (for eksempel bonus).  Overarbejdsbetaling indgår ikke, og medarbejdere med ledelsesansvar er ikke medregnet. 

For at se dette indhold fra infogram.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye