APRILSNAR! Ny aftale: Forældre skal have bonus, når deres barn bliver elektriker

Del

Aprilsnar! TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund vil fremover give forældre en kontant belønning på 100.000 kroner, når deres barn bliver udlært elektriker for at dække fremtidens behov for arbejdskraft. Pengene skal komme fra nystiftet fond.  

Illustration: AI-genereret
Illustration: AI-genereret

Bemærk at denne er udsendt som aprilsnar!

Den voksende mangel på elektrikere får nu arbejdsgivere og lønmodtagere til at tage helt nye metoder i brug. 

I fremtiden vil forældre blive belønnet med en såkaldt “El-barnsbonus” på 100.000 kroner, når deres barn har sikret sig svendebrevet som elektriker. Det både utraditionelle og innovative tiltag bliver kort og godt kaldt “El-barnspolitikken” og skal én gang for alle få forældre til at udvide horisonten, når det kommer til deres børns valg af uddannelse.   

- Med indførelsen af Elbarns-politikken tager vi et kæmpe skridt mod at langtidssikre det tekniske erhvervsliv. Vi er stolte over at være først med dette nyskabende forslag, som ikke kun adresserer den nuværende mangel på faglærte men også aktivt arbejder med at forme fremtidens arbejdsmarked. Vi håber derfor, at politikerne på Christiansborg vil lade sig inspirere af modellen for hele Danmark, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv i Danmark.

Bonusordningen er finansieret af en nystiftet fond, som de to organisationer hvert år vil skyde penge ind i for at sikre nok midler til alle fremtidens nyudlærte elektrikere.   

- Det er et tydeligt signal om, at vi er klar til at investere i fremtiden. Med den nye bonus i horisonten kan vi i højere grad vide os sikre på, at forældre vil introducere deres børn til elektrikerfaget fra en ung alder. På den måde sikrer vi, at næste generation er klar til at drive den grønne omstilling fremad med mere grøn el og mere effektiv brug af el. Nu lægger begge parter hånden på kogepladen og tager ansvar, siger Benny Yssing, formand for Dansk El-Forbund, der samler lønmodtagerne på det el-tekniske område.

“El-barnspolitikken” træder i kraft pr. dags dato. 

Yderlig info, kontakt:  

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 72 14 20 17 / tbd@tekniq.dk

Benny Yssing, formand for Dansk El-Forbund: 20 24 03 53 / bys@def.dk

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye