DI - Dansk Industri

Nyt dansk samarbejde med Ukraine om forsvarsindustri

Del

40 danske virksomheder inden for forsvarsindustrien er lørdag med forsvarsminister Troels Lund Poulsen i spidsen i Ukraines hovedstad, Kyiv, for at mødes med et tilsvarende antal ukrainske virksomheder samt en række ukrainske ministre.

DI har sammen med forsvarsminister Troels Lund Poulsen og 40 virksomheder været på besøg i Ukraine lørdag for at drøfte samarbejde om forsvarsindustri.
DI har sammen med forsvarsminister Troels Lund Poulsen og 40 virksomheder været på besøg i Ukraine lørdag for at drøfte samarbejde om forsvarsindustri.

Formålet er styrke begge landes forsvar med det nyeste og bedste materiel. Dansk Industri, som har de danske forsvarsvirksomheder som medlemmer, har bistået med at få samarbejdet stablet på benene.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at så mange danske virksomheder støtter op om Ukraines forsvarskamp. Jeg taler løbende med repræsentanter fra dansk forsvarsindustri om, hvordan vi bedst udnytter erhvervslivets viden og kapacitet i forhold til de efterspurgte militære donationer til Ukraine.

- Formålet med konferencen er at understøtte en mere langsigtet og strategisk tilgang til involvering af danske virksomheder i forhold til den militære støtte til Ukraine. Disse langsigtede dansk-ukrainske partnerskaber kan bidrage væsentligt til genopbygningen af Ukraines forsvarsproduktion.

De to landes virksomheder mødtes lørdag til en konference i Ukraines hovedstad, Kyiv, for at tage hul på det nye samarbejde. På konferencen DUDICON (Danish-Ukranian Defence Industry Conference) deltager Troels Lund Poulsen sammen med den ukrainske forsvarsminister.

- Det er virkelig glædeligt, at vores forsvarsminister stiller sig i spidsen for at få etableret dette unikke samarbejde. Ukraine har en stor og kompetent forsvarsindustri, og i Danmark har vi en lille, men højt specialiseret forsvarsindustri. Vi er overbevist om, at et samarbejde er til begge landes fordel i en tid, hvor der mere end nogensinde er behov for et stærkt forsvar.

- Det gælder naturligvis i særdeleshed i Ukraine, som nu på tredje år befinder sig i krig mod Rusland. Danske virksomheder har længe bidraget med bl.a. avanceret drone- og dronebekæmpelsesteknologi, cybersikkerhed og beskyttelse, og vi håber at kunne bidrage endnu mere til det ukrainske forsvar, som har et kæmpe behov på en række områder, hvor danske virksomheder er førende, siger chefkonsulent Morten Flindt, DI Forsvar og Sikkerhed, som er Danmarks brancheforening i DI for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.

DUDICON-konferencen er den første af sin slags og repræsenterer et af de største, vestlige industriinitiativer siden den russiske invasion i 2022.

- Vi er her for at vise, at den danske forsvarsindustri både kan og vil bidrage til Danmarks sikkerhedstilsagn til Ukraine. Derfor har vi samlet en række af dansk forsvarsindustris stærkeste aktører, som er taget til Kyiv for at styrke båndene mellem danske og ukrainske virksomheder, siger Morten Flindt.

Samarbejdet kommer nu som en erkendelse af, at de store donationer fra bl.a. Danmark kun er et stykke af vejen mod et styrket Ukraine.

- Med samarbejdet her styrker vi forsvarsindustrierne i begge lande, så vores virksomheder bedre kan støtte ukrainerne i den kamp, de kæmper nu, og i opbygningen af et stærkt forsvar og samfund på længere sigt, ligesom den danske forsvarsindustri bliver stærkere og står bedre rustet til i de kommende år at bidrage til genopbygningen af et slagkraftigt dansk forsvar, siger Morten Flindt.

Næste skridt i samarbejdet er, at DUDICON-konferencen  i Kyiv senere bliver fulgt op af en tilsvarende konference i Danmark.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent Morten Flindt, tlf. +4527644014, e-mail mofl@di.dk

Billeder

Chefkonsulent Morten Flindt, DI Forsvar og sikkerhed
Chefkonsulent Morten Flindt, DI Forsvar og sikkerhed
Download
DI har sammen med forsvarsminister Troels Lund Poulsen og 40 virksomheder været på besøg i Ukraine lørdag for at drøfte samarbejde om forsvarsindustri.
DI har sammen med forsvarsminister Troels Lund Poulsen og 40 virksomheder været på besøg i Ukraine lørdag for at drøfte samarbejde om forsvarsindustri.
Download

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Energis årsdag 2024: Nye grønne forbindelser for Danmarks energi i fremtiden19.4.2024 10:00:27 CEST | Presseinvitation

Vi kan ikke skabe en grøn omstilling i Danmark, hvis vi ikke kan transportere den grønne energi billigt, sikkert og effektivt. I takt med etableringen af mere vedvarende energi, er der også brug for en mere udbygget, robust og moderne energiinfrastruktur, som vil blive belyst og diskuteret i et dansk og internationalt perspektiv ved DI Energis årsdag den 25. april. Pressen er inviteret til at dække det hele.

DI’s topchef: EU skal ikke kun tale om at styrke konkurrencekraften, men også gøre det18.4.2024 19:31:16 CEST | Pressemeddelelse

EU’s konkurrencekraft skal styrkes markant, så europæiske virksomheder ikke taber terræn til bl.a. amerikanske og kinesiske virksomheder. Det er EU’s stats- og regeringschefer blevet enige om ved dagens EU-topmøde. Det er helt afgørende med et øget fokus på, hvordan vi sikrer vækst, velstand og velfærd i fremtiden, mener DI’s adm. direktør, men der er i den grad også brug for handling bag ordene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye