Gjensidige

Sådan gør du dit sommerhus klar til foråret

Del

Det er ikke kun os danskere, der er ved at komme frem fra vinterhi. Det samme gælder for landets mange sommerhuse, der mange steder slår dørene op til en ny sæson i den kommende tid. Derfor er det en god idé at gå huset efter i krogene, så det er klar til de solrige måneder.

For rigtig mange ejere er påsken fyldt med traditionen om at åbne sommerhuset, hvor det endelig igen bliver tid til at nyde hus og have med familie og venner.  

Men når sommerhuset kun har været brugt i mindre omfang i vintermånederne, er det en rigtig god idé at sikre sig, at der ikke er opstået skader, der kan ende med at blive en hovedpine på et senere tidspunkt.  

Sådan lyder rådet fra Lene Rasmussen, der er skadedirektør i Gjensidige.  

Hun peger især på sommerhusets tag som et sted, det er klogt at bruge tid på, da unødvendige følgeskader som følge af indtrængende vand mange gange ikke vil være dækket af fritidshusforsikringen.  

“Der kan være løse tagsten eller plader som følge af blæst og nedfaldne grene, og der kan være opstået revner som følge af frost. Samtidig kan tætningsbåndet på toppen af taget være løst og kræve en reparation, så vand og fugt ikke trænger ind i huset,” siger Lene Rasmussen.  

Hun opfordrer i samme ombæring de sommerhusejere, der har et loft, til at se efter, om der har boet en mår i vintermånederne, der eventuelt kan have lavet skader på eksempelvis rør eller ledninger. .  

Som de fleste danskere desuden har oplevet det seneste år, har der været rigtig meget vand fra oven, og derfor bør man også sikre sig, at det hverken har ført til problemer, eller muligvis vil kunne gøre det, når himlens sluser bliver åbnet.  

"Hvis man ikke allerede har renset sine tagrender, bør man gøre det nu, og så er det samtidig en god idé at efterse nedløbsrør og brønde for at sikre, vandet bliver ledt væk fra sommerhuset og ikke giver risiko for skader på soklen,” siger Lene Rasmussen.  

Andre gode råd ved åbning af sommerhuset 

1. Få luftet hele huset ordentligt ud 

2. Varm huset godt op 

3. Undersøg for muselort bag møbler, så du kan sætte ind mod dem 

4. Undersøg vandmåleren, efter du har åbnet for vandet. Løber den rundt, selvom al vand er lukket, har du muligvis et løbende toilet eller et frostsprængt rør 

5. Få gjort huset ordentligt rent med støvsugning og gulvvask 

Nøgleord

Kontakter

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye