Aalborg Universitet

PRESSEINVITATION: H.M. Dronning Mary deltager i Aalborg Universitets 50-års jubilæumsfest

Del

I år er det 50 år siden, at Aalborg Universitet blev etableret i Nordjylland. Det bliver fejret fredag den 19. april med deltagelse af H.M. Dronning Mary

Foto: AAU

Aalborg Universitet har i nu 50 år via forskning, dimittender og innovation bidraget til at løse tidens store samfundsudfordringer.

Universitetet har igennem alle årene bestræbt sig på at være et universitet i tiden og til tiden.

Aalborg Universitet har siden 1974 dannet og uddannet unge mennesker på baggrund af forskning af højeste internationale klasse for på den måde at kunne bidrage til at skabe viden for verden, innovation og forandring.

Aalborg Universitets har med sin internationalt anerkendte og unikke læringsmodel for problembaseret læring (PBL) skabt særlige rammer for at løse samfundets problemer gennem tætte samarbejder med omverdenen.  

Aalborg Universitet er, som H.M. Dronning Margrethe II udtrykte ønske om ved sin tale til indvielsen, ”et sted hvoraf, der går ry”.

Dronningen lagde også i sin indvielsestale tilbage i 1974 vægt på, at universitetet i Nordjylland skabte mulighed for, at flere unge nordjyder kunne fuldføre en uddannelse i deres hjemegn – til gavn for landsdelens og Danmarks udvikling:

”Det er i dag en mærkedag – ikke bare for Aalborg og Nordjylland, men for hele landet.

Nu vil vi gerne fejre den 50 års mærkedag med deltagelse af H.M. Dronning Mary.

Det sker fredag den 19. april 2024 kl. 16.00-18.00
Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg.
 


Program:

14.30: Ankomst presse

15.00-15.45: Ankomst gæster

15:55: Ankomst H.M. Dronning Mary

16:00: Jubilæumsfejring i koncertsalen

18:00: Middag

Programmet byder på taler og prisoverrækkelser til universitetets forskere og studerende. Kunstnerisk og musikalske indslag fra blandt andre Australiens talentfulde operastjerne Siobhan Stagg, den ukrainske sandkunstner Kseniya Simonova samt danser og koreograf Selene Muñoz.

Pressetilmelding skal ske via mail til janegj@adm.aau.dk senest den 17. april klokken 14.00. Navn og medie bedes oplyses i tilmelding.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye