Industriens Fond

Iværksætter og investor er nyt medlem af Industriens Fonds bestyrelse

Del

Den 34-årige Canute-stifter og nyudsprungne angel-investor Mia Grosen er nyt medlem af Industriens Fonds bestyrelse, hvor hun afløser Lisbet Thyge Frandsen, der samtidig udtræder efter 13 år i bestyrelsen.

Mia Grosen er nyt bestyrelsesmedlem i Industriens Fond.
Mia Grosen er nyt bestyrelsesmedlem i Industriens Fond. Foto: Mette Overgaard

”Jeg glæder mig utrolig meget til at tage hul på arbejdet og bidrage med min erfaring fra mere end 10 år som aktiv del af startup-økosystemet i Danmark. Industriens Fond er en vigtig aktør, der har muskler og mulighed for at støtte projekter i et miljø, hvor der sjældent er mange midler at gøre godt med. Jeg ser det som min fornemste opgave at sikre, at projekterne afspejler det, der reelt er behov for, hvis dagens startups skal blive morgendagens vækstvirksomheder. Og her kan jeg gøre en forskel – især fordi jeg fortsat er aktiv i økosystemet,” siger Mia Grosen.   

Mia Grosen står bl.a. bag virksomheden Canute, der hjælper danske tech-scaleups med at skalere til nye markeder samt rejse international kapital. Virksomheden solgte hun i sommeren 2023 til rådgivningsvirksomheden Thursday Consulting, hvor den i dag ledes videre under navnet Canute by Thursday - fortsat med Mia Grosen i spidsen.  

Mere fokus på scale-ups  

Og netop scale-up delen skal der mere fokus på, hvis flere startups skal lykkes med at etablere sig som virksomheder, der skaber vækst og arbejdspladser, lyder det fra Mia Grosen:   

”Jeg mener, vi skal have mere fokus på de startups, der er gået ind i scaleup-fasen og har bevist, at de kan vækste. Der er masser af innovative idéer derude og dygtige founder teams, men vi er i Danmark ikke dygtige nok til at skalere dem op til store virksomheder, der kan have en global impact. Det er nu engang nemmere at gå fra 1 til 10 ansatte, end det er at gå fra 10 til 200 – og det er jo her, der ligger en kæmpe værdiskabelse for både samfund og virksomhed.”

Dansk konkurrenceevne er afhængig af global vækst  

Formand for bestyrelsen i Industriens Fond, Lars-Peter Søbye ser frem til samarbejdet:    

”Jeg er overbevist om, at Mia vil bidrage med friske perspektiver og faglig ekspertise til bestyrelsens arbejde med at sikre støtte til de rigtige initiativer, der skaber effekt og styrket konkurrenceevne i et bredere perspektiv. Med afsæt i en åben ansøgningsproces har vi haft et stærkt og mangfoldigt felt af kandidater. Mia kommer med en aktiv erhvervskarriere og solid erfaring med iværksætteri og er dermed et godt match til bestyrelsens øvrige kompetencer, siger han og tilføjer: 

”Industriens Fond arbejder målrettet med parametre, der kan styrke danske virksomheders evne til at vokse i Danmark og dernæst på det globale marked. Fremtidens løsninger er grønne og globale, og derfor skal vi blive endnu bedre til at sikre, at danske løsninger bliver et naturligt førstevalg – både herhjemme og i udlandet. Det er jeg sikker på, at Mia Grosen kan bidrage aktivt til.”

Om Mia Grosen  

  • Angelinvestor og iværksætter  
  • Solgte i sommeren 2023 sin virksomhed Canute ApS til Thursday Consulting  
  • Leder i dag Canute by Thursday, der fokuserer på rådgivning og finansiering af danske tech scaleups i vækst  
  • 2018 – 2019 Innovationskonsulent i Udenrigsministeriet   
  • 2016 – 2017 Partner og landeansvarlig for LuggageHero  
  • 2014 – 2016 Co-founder af Comundu

Kontakter

Billeder

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Nyt stort millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer19.3.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet ”Motorvej for materialeviden”, der skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber. Samtidig skal den viden projektet skaber bredes ud til resten af erhvervslivet, så virksomheder over en bred kam får styrket konkurrenceevnen og bliver bedre til at udnytte viden om materialer i den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye