DI - Dansk Industri

DI: Godt, at regeringen vil fremme brugen af AI i det offentlige

Del

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, roser regeringens beslutning om at nedsætte en digital taskforce, der skal sætte fart på brugen af kunstig intelligens i den offentlige sektor.

Chef for digitaliseringspolitik Andreas Holbak Espersen, Dansk Industri.
Chef for digitaliseringspolitik Andreas Holbak Espersen, Dansk Industri.

- Vi har hårdt brug for, at der bliver sat gang i nogle helt konkrete projekter med kunstig intelligens, der løser administrative opgaver i det offentlige. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nedsætter en digital taskforce, der får til opgave at udbrede brugen af kunstig intelligens i f.eks. landets kommuner. Det er et konkret og proaktivt initiativ, som vi i erhvervslivet fuldt ud bakker op om, siger Andreas Holbak Espersen, chef for digitaliseringspolitik i DI. 

DI har tidligere foreslået konkrete initiativer til at fremme anvendelsen af kunstig intelligens, herunder at en ny digital taskforce skal implementere konkrete løsninger i udvalgte pionerkommuner, hvor kunstig intelligens tages i anvendelse i den kommunale forvaltning for at frigøre ressourcer. 

Brug for politisk ambitioner
- Vi har manglet politiske ambitioner og visioner for den konkrete anvendelse af kunstig intelligens. Med en digital taskforce kan vi få sat skub i den nødvendige fornyelse og effektivisering af den offentlige sektor og på den måde både investere i fremtiden og styrke vores position som digitalt foregangsland, siger Andreas Holbak Espersen. 

- Med en digital taskforce, der gør det rigtigt, kan anvendelsen af AI blive en kæmpe mulighed for at gøre Danmark til et endnu bedre sted både at leve og drive virksomhed ud fra, siger Andreas Holbak. 

Frigør arbejdskraft
DI har foreslået regeringen at udpege en række AI-pionerkommuner, hvor man centralt fra politisk hold udpeger relevante arbejdsgange og/eller sagsområder, som skal håndteres med AI. Formålet skal være at vise vejen til reel frigørelse af arbejdskraft med nålestikoperationer ved hjælp af kunstig intelligens. 

- Hvis taskforcen skal blive en succes, er det afgørende, at den bliver nedsat med de nødvendige tekniske, juridiske, organisatoriske og fagspecifikke ressourcer. Fra erhvervslivets side ser vi rigtig meget frem til samarbejdet om at levere de bedste AI-løsninger, siger Andreas Holbak Espersen. 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Chef for digitaliseringspolitik Andreas Holbak Espersen, Dansk Industri.
Chef for digitaliseringspolitik Andreas Holbak Espersen, Dansk Industri.
Download

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Energis årsdag 2024: Nye grønne forbindelser for Danmarks energi i fremtiden19.4.2024 10:00:27 CEST | Presseinvitation

Vi kan ikke skabe en grøn omstilling i Danmark, hvis vi ikke kan transportere den grønne energi billigt, sikkert og effektivt. I takt med etableringen af mere vedvarende energi, er der også brug for en mere udbygget, robust og moderne energiinfrastruktur, som vil blive belyst og diskuteret i et dansk og internationalt perspektiv ved DI Energis årsdag den 25. april. Pressen er inviteret til at dække det hele.

DI’s topchef: EU skal ikke kun tale om at styrke konkurrencekraften, men også gøre det18.4.2024 19:31:16 CEST | Pressemeddelelse

EU’s konkurrencekraft skal styrkes markant, så europæiske virksomheder ikke taber terræn til bl.a. amerikanske og kinesiske virksomheder. Det er EU’s stats- og regeringschefer blevet enige om ved dagens EU-topmøde. Det er helt afgørende med et øget fokus på, hvordan vi sikrer vækst, velstand og velfærd i fremtiden, mener DI’s adm. direktør, men der er i den grad også brug for handling bag ordene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye