Better Energy på vej med 10 MW batteri til energilagring i Hoby solcellepark

Del

Det vedvarende energiselskab har påbegyndt sit første projekt med batterilagringssystemer (BESS). Et 10 MW lithium-ion batterisystem forventes installeret inden udgangen af 2024 i Hoby solcellepark på Lolland.

Projektet giver Better Energy mulighed for at udvikle strategier baseret på netoperatørernes behov for systemfleksibilitet og forberede sig til et energisystem baseret primært på vedvarende energi.

Udvikling af strategier for et fleksibelt elnet

Et centralt element i den grønne omstilling bliver at balancere forbrug og produktion af grøn strøm. Dette kræver, at vedvarende energiselskaber, som Better Energy, udvikler integrerede strategier, der giver mulighed for fleksibilitet i elnettet. BESS-projektet i Hoby solcellepark giver Better Energy mulighed for at tilbyde systemydelser og frekvensstyring, der kan hjælpe den danske TSO (ansvarlige for transmissionsnettet i Danmark), Energinet, med at regulere elnettet. Better Energy har tidligere samarbejdet med Energinet om at certificere sin Væggerløse solcellepark til at levere frekvensydelser., og det er endnu et godt eksempel på det stærke samarbejde mellem vedvarende energiselskaber og netoperatører, der er nødvendigt for at opnå et stabilt og pålideligt elnet.

"I takt med at produktionen af vedvarende energi bliver mere dominerende i energisystemet, er det vigtigt, at nye teknologier og vedvarende energiselskaber også bidrager til balancemarkedet og understøtter systemernes stabilitet," siger Thomas Dalgas Fechtenburg, Senior Manager, Ancillary Services hos Energinet. "Derfor er det dejligt at se, at Better Energy muliggør mere fleksibel drift ved at installere et relativt stort batteri i deres park."

Et energisystem baseret på vedvarende energi

Better Energys første BESS-projekt er etableret i forventning om et energisystem baseret på vedvarende energi og understreger vigtigheden af fleksibilitet. Gennem planlægning af energilagring allerede i denne tidlige fase kan Better Energy bidrage til at stabilisere elnettet og elpriserne. BESS-projektet giver mulighed for at lagre overskydende vedvarende energi til spidsbelastningsperioder og arbejde hen imod at sikre, at grøn elektricitet er regelmæssigt tilgængelig.

"I takt med at vi øger mængden af grøn energi, vi kan producere, er vi nødt til at tage ansvar og aktivt samarbejde med netselskaberne om at udvikle strategier, der giver mulighed for et fleksibelt elnet drevet af vedvarende energi," siger Viggo Aavang, Senior Vice President of Power Markets hos Better Energy. "BESS-projektet, der er forbundet med vores Hoby solcellepark, skaber endnu en mulighed for os til at fremme den fleksibilitet, der bliver helt afgørende for at opbygge et elsystem baseret på vedvarende energi."

Et af de største BESS-projekter i Danmark 

Better Energys BESS-projekt forventes at levere 12 MWh energilagring, hvilket er et af de hidtil største planlagte projekter i forbindelse med en solcellepark i Danmark. Hoby solcellepark blev nettilsluttet i august 2023 og har en produktionskapacitet på 70 GWh, hvilket svarer til cirka 43.000 danskeres elforbrug. BESS forventes at være installeret og operationelt inden udgangen af 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Solcellepark ved Badskær i Frederikshavn kommune
Solcellepark ved Badskær i Frederikshavn kommune
Download
Download

Om Better Energy

Better Energy er et vedvarende energiselskab, der bygger additionel grøn energikapacitet. Vi udvikler, bygger, ejer og driver store vedvarende energiparker med et integreret fokus på lokal og regional værdiskabelse og et stærkt engagement i naturen. Elektriciteten, vi sælger, er billigere end kul, olie og gas, og vi er en af de hurtigst voksende leverandører af solenergi i Nordeuropa med en pipeline på over 13 GW solcelleparker.

Følg pressemeddelelser fra Better Energy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Better Energy

Årsrapport 2023 – Better Energy mere end fordoblede grøn energiproduktion i 202325.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Better Energy offentliggjorde i dag sin årsrapport for 2023, der beretter om solid fremgang og stærke forretningsmæssige milepæle i et år med investeringer og strategisk eksekvering. Virksomheden øgede produktionen af vedvarende energi, udvidede sine porteføljer af vedvarende energiparker og inkluderede flere parker i sine tre joint venture-partnerskaber. I 2024 forudser Better Energy en stigning i forretningsaktiviteterne, hvilket afspejles i øgede forventninger til året.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye