Erhvervshus Sjælland

Sjællandske virksomheder skal være mere attraktive arbejdspladser for at forebygge mangel på arbejdskraft

Del

Erhvervshus Sjælland starter det nye initiativ Attraktive Arbejdspladser, som over en treårig periode skal være med til at styrke trivsel og mental sundhed på de sjællandske arbejdspladser. Det skal bidrage til at rekruttere og fastholde fremtidens kvalificerede arbejdskraft.

Over halvdelen af alle danske virksomheder forventer udfordringer med mangel på medarbejdere frem mod 2030 på trods af økonomisk fremgang. Det viser seneste undersøgelse fra Dansk Industri. Her har 59 pct. af virksomhederne svaret, at de som største forebyggelse vil gøre det mere attraktivt at arbejde hos dem. Det er godt nyt, fortæller Line Fossing Riel, direktør i Erhvervshus Sjælland, som netop har søsat projektet Attraktive Arbejdspladser, der skal gøre de sjællandske virksomheder mere attraktive ved at arbejde fokuseret med trivsel og mental sundhed. 

“Når man vil være en attraktiv arbejdsplads og tiltrække nye medarbejdere, fokuserer man ofte på arbejdsopgaver, løn og geografi. Men det er ikke længere nok at tilbyde en god løn og spændende opgaver, hvis man vil tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Derfor har vi igangsat Attraktive Arbejdspladser, der sætter fokus på trivsel og mental sundhed, som efterhånden er mindst lige så vigtigt at arbejde med, hvis man som virksomhed vil undgå at mangle medarbejdere i fremtiden,” siger Line Fossing Riel. 

Hun peger på, at nogle af de største fordele ved at arbejde målrettet og strategisk med trivsel og mental sundhed på arbejdspladsen er øget produktivitet, højere engagement, bidrag til at udvikle virksomheden og større konkurrencekraft.  

“Der er mange vigtige fordele ved at arbejde strategisk med det her område, og vi mener, at det er vigtigt for de sjællandske virksomheder; særligt i forhold til manglen på arbejdskraft, som både er her nu, men som også er stigende. Det er flere virksomheder heldigvis også ved at blive opmærksomme på, og det potentiale vil vi gerne understøtte. Derfor bliver det nu også et større fokusområde i Erhvervshus Sjælland,” siger Line Fossing Riel. 

Et stigende konkurrenceparameter 

Der har i en årrække været stigende fokus på trivsel og mental sundhed for at sænke stress og sygefravær på de danske arbejdspladser. Men som virksomhed bør man i langt højere grad også arbejde med området for at sikre at kunne rekruttere og fastholde de rette medarbejdere i fremtiden. 

“Trivsel og mental sundhed er utroligt vigtigt at arbejde med som arbejdsplads for at kunne være en attraktiv arbejdsplads og rekruttere og fastholde den nødvendige arbejdskraft. Særligt unge generationer stiller højere krav til trivsel og arbejdsmiljø, når de vælger arbejdsplads. Hvis de ikke føler, at arbejdspladsen lever op til deres behov, så finder de simpelthen et andet sted at arbejde,” siger Stine Mortensen, projektleder og forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, og fortsætter: 

“Det samme gælder de medarbejdere, man allerede har. Hvis man som arbejdsplads ikke gør sig attraktiv, så bliver de ikke for en enhver pris. For virksomheden er det også meget dyrere at blive ved med at rekruttere nye medarbejdere og skifte ud i personalet i stedet for at fokusere på at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø.” 

Attraktive Arbejdspladser er et treårigt program finansieret af Velliv Foreningen, der støtter mental sundhed i arbejdslivet. Og initiativets ambitioner og formål vækker stor glæde hos Lars Bo Pedersen, chef for mental sundhed hos Velliv Foreningen.   

“Attraktive Arbejdspladser er et godt initiativ, som vi forventer kommer til at gøre en stor forskel for medarbejdernes trivsel og mentale sundhed på de sjællandske arbejdspladser. Samtidig giver det også både ledere og medarbejdere enkle og lettilgængelige værktøjer til at kunne arbejde målrettet og langsigtet med området til gavn og inspiration for både dem selv og andre. Vi glæder os til at følge med i projektet,” siger Lars Bo Pedersen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Line Fossing Riel, Direktør i Erhvervshus Sjælland. PR-foto
Line Fossing Riel, Direktør i Erhvervshus Sjælland. PR-foto
Download
Download
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland
Download
Download

Om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning. 

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring. 

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst. 

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk

Om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen ejer pensionsselskabet Velliv. En del af foreningens overskud går til almennyttige projekter for mental sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer. Velliv Foreningen har tre ansøgningsrunder årligt. Læs mere på www.vellivforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse

Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye