Danske Regioner

Diabetikere og andre med fodproblemer får glæde af ny overenskomst for fodterapeuter

Del

Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Danske Fodterapeuter har indgået en ny overenskomst for de kommende tre år. Den kommer bl.a. diabetikere til gode med en fast bevilling til efteruddannelse i diabetes til fodterapeuter og flere projekter, der skal øge tilgængeligheden og sammenhængen i det nære sundhedsvæsen.

Et sår på foden er for de fleste danskere noget forbigående, men for diabetikere risikerer såret i visse tilfælde at føre til amputation, hvis ikke det bliver behandlet af fx en fodterapeut. Nu er der aftalt fast finansiering af efteruddannelse i diabetes til fodterapeuter i forbindelse med en ny overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Danske Fodterapeuter. Overenskomsten rummer også en stribe andre tiltag. 

Blandt andet fokuseres der i den nye aftale på forebyggelsen og behandlingen af diabetiske fodsår. Konkret sker det ved, at parterne afsætter en pulje til understøttelse af, at der i regionerne gennemføres projekter, som styrker fodterapeuters rolle i forhold til behandling af sår på fødderne og forebyggelse af amputationer. Derudover er parterne enige om, at der i perioden skal udvikles nationale indikatorer for kvaliteten i fodterapipraksis.

Bo Libergren, næstformand for RLTN, glæder sig over potentialerne ved den nye overenskomst:
”Overenskomsten er et rigtigt godt skridt på vejen mod en styrket indsats i forhold til forebyggelse i det nære sundhedsvæsen, så patienterne hurtigt får den rette behandling. Det er vigtigt både for det enkelte menneske, og det kan sikre større sammenhæng i sundhedsvæsnet”, siger han og tilføjer:

”Fodterapeuter spiller en stor rolle for forebyggelse og behandling af diabetes, som er en af de store kroniske sygdomme i Danmark. Derfor er jeg rigtigt glad for, at vi har en aftale, som peger fremad og understøtter flere konkrete projekter til gavn for diabetikere”. 
Cille Holse, formand for Danske Fodterapeuter synes, at aftalen er rigtig godt nyt for fodsundheden i Danmark: 

”Jeg er meget tilfreds med, at vi er blevet enige om at sikre, at der er økonomi til at forebygge fodsår og amputationer hos det stigende antal af danskere, der får diabetes. Jeg er også meget begejstret for, at aftalen styrker fodterapeuters rolle i sårbehandlingen af mennesker med diabetes, og at fodterapeuter får en permanent efteruddannelse i diabetes.  

”Endelig ser jeg det som et nybrud, at patienter nu får direkte adgang til at få behandlet nedgroede negle hos fodterapeuter, hvilket vil bidrage til at nedsætte forbruget af antibiotika og antallet af negleoperationer”.

Fakta om ny overenskomst mellem Danske Fodterapeuter og RLTN
Overenskomsten har en samlet økonomisk ramme på 173,93 mio. kr. Cirka 90 procent af udgifterne går til behandling af diabetikere.

Den nye aftale sikrer fast finansiering af en diabetesefteruddannelse, der styrker kompetencerne inden for behandling af diabetikere. Desuden forpligter fodterapeuter sig fremadrettet til at deltage i kvalitetsnetværk og udvikling af nationale indikatorer på området.

Aftalen omfatter de ca. 1100 fodterapeuter, der har tilsluttet sig overenskomsten mellem RLTN og Danske Fodterapeuter.

Kontakter

Vedhæftede filer

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år4.11.2024 13:32:41 CET | Pressemeddelelse

Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye