Modstandskraften over for ekstremisme og propaganda skal styrkes hos folkeskoleelever i Københavns udsatte boligområder
Københavns Kommune har netop afsat en halv million kroner til et samarbejde med foreningen Brobyggerne om en særlig emneuge for folkeskoleelever i udsatte boligområder. Formålet er blandt andet at styrke elevernes evne til at tænke kritisk og indgå i positive fællesskaber.
I den nye ”minibudgetaftale” på Københavns Rådhus har forligspartierne afsat 500.000 kroner til initiativet ”Brobyggerugen” – en emneuge for 5.-9. klasses elever i udsatte boligområder.
Emneugen skal gennemføres i 18 klasser på seks forskellige skoler i løbet af skoleåret 2024/25. Her skal eleverne blandt andet undervises i diskrimination, fordomme, generaliseringer, normkritik og tolerance.
Det er ambitionen, at eleverne herigennem får øjnene op for vigtigheden af dialog, demokrati, frihedsrettigheder samt fællesskab på tværs af forskelligheder og uenigheder. Derudover skal eleverne også styrke deres evne til at tænke kritisk og indgå i positive fællesskaber.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) udtaler:
”Lige nu er der en skærpet bekymring for radikalisering i det danske samfund. Derfor er det vigtigt, at vi har fundet penge til et tiltag som Brobyggerugen, så børn og unge kan blive mere modstandsdygtige over for propaganda og ekstremisme. Særligt konflikten mellem Israel og Hamas mærker mange københavnere konsekvenserne af, og her er vi bekymrede for, at børn og unge udsættes for radikalisering og rekruttering online af ekstremistiske grupperinger. Vi har en særlig opgave i at beskytte vores børn og unge mod propaganda, og det kan det her tiltag hjælpe med.”
Generalsekretær for foreningen Brobyggerne Özlem Cekic udtaler:
”I en tid med uro og ufred, fra Ukraine og Rusland til Israel og Hamas, skal børn styrkes i at sige fra over for ekstremisme. Vi giver børnene konkrete redskaber til at tolerere forskellighed og uenighed ved at bruge argumenter og ord frem for vold og trusler. Jeg er utrolig glad og dybt taknemlig for, at beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken sammen med borgerrepræsentationen har valgt at støtte vores dialogarbejde.”
Kontakter
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V):
Via pressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Steffen Kjær: 23 82 12 94 / vb5n@kk.dk
Özlem Cekic, generalsekretær for Brobyggerne: 61 46 07 64 / ozlem@ozlem.dk
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Københavns beskæftigelsesborgmester reagerer: ”Tiltrængt afbureaukratisering – men hvad forhindrer regeljunglen i at vokse igen?”24.6.2024 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsessystem er i dag kommet med deres anbefalinger til regeringen. Her følger en reaktion fra Jens-Kristian Lütken (V), der er borgmester for landets største beskæftigelsesforvaltning.
Danmarks seks største byer til regeringen: Her kan der spares en milliard på jobcentrene8.11.2023 03:58:00 CET | Pressemeddelelse
Det står i regeringsgrundlaget, at der skal spares 3 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen i landets 98 kommuner. Nu kommer Danmarks seks største byer med deres fælles bud på, hvor der kan spares en milliard.
Københavns Kommune indgår ”mini-trepart” med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter om brug af virksomhedspraktik6.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune er gået sammen med a-kasser, arbejdsmarkedets parter og virksomheder om at sætte en retning for den fremtidige brug af virksomhedspraktik for dagpengemodtagere i København.
Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så
Københavns Kommune markerer årsdagen for invasionen af Ukraine22.2.2023 06:06:00 CET | Pressemeddelelse
Den 24. februar er det et år siden, Rusland invaderede Ukraine. Det markeres med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til højtideligheden deltager blandt andet statsminister Mette Frederiksen og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Pressen er velkommen ved tilmelding.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum