Copenhagen Capacity

Forskning på vej om bæredygtig rekruttering af internationalt sundhedspersonale

Del

Danmark mangler SOSU’ere og sygeplejersker i sådan en grad, at udenlandske medarbejdere kan være en løsning.  Men hvordan kan sundhedsvæsenet håndtere en mere globaliseret arbejdsstyrke? Det spørgsmål skal forskningsprojektet MORE forsøge at finde svar på.

Bag projektet, der er støttet af Carlsbergfondet, står forskere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet, som i samarbejde med Copenhagen Capacity og forskere fra The People Lab ved Harvard Kennedy School vil undersøge, hvordan Danmark kan lykkes med bæredygtigt at rekruttere medarbejdere fra udlandet til det danske sundhedsvæsen og samtidig sikre en god og tryg integration på arbejdspladsen.  

Med baggrund i en stigende efterspørgsel og aktuelle udfordringer i sundhedssektoren kombinerer projektet videnskabelig forskning med praktiske løsninger. Projektet undersøger dels, hvordan digitale løsninger, f.eks. kunstig intelligens, kan understøtte en rekrutterings- og udvælgelsesproces og dels, hvad den vellykkede integration af udenlandske medarbejdere kræver. Ambitionen er således at nå til en mere smidig og vellykket integration af udenlandsk sundhedspersonale.

”Det er velkendt, at sundhedsvæsenet er presset af mangel på kvalificerede medarbejdere, og der er allerede talt meget om muligheden for at benytte udenlandsk sundhedspersonale. Mange har forsøgt sig, men med blandede resultater. Vi er derfor utrolig glade for at vi med dette projekt får mulighed for at sætte vores viden og ekspertise inden for international talenttiltrækning og forberedelse af arbejdsgiverne i spil sammenholdt med international forskning på området. Vi håber at dette kan være med til at sikre nye løsninger til mere succesfulde fremtidige rekrutteringer til gavn for hele sundhedsvæsenet,” udtaler Copenhagen Capacitys administrerende direktør, Asbjørn Overgaard.

Projektholdet er bevidst sammensat af erfarne forskere på den ene side og praksisnære partnere på den anden side. Imens forskerne bidrager med deres store erfaring med eksperimentelle forskningsprojekter og i at omsætte forskningsmæssig viden til relevante løsninger, komplementerer Copenhagen Capacity med sin mere end 10 års erfaring med i praksis at tiltrække og integrere udenlandske medarbejdere. I tæt samarbejde skal det stærke hold afprøve eksisterende og i fællesskab udvikle nye løsninger til, hvordan Danmark, og andre lande, bæredygtigt kan rekruttere og tilknytte udenlandsk sundhedspersonale.   

"Vi står overfor en presserende udfordring i det danske sundhedsvæsen. Gennem projektet vil vi skabe en model for, hvordan vi bæredygtigt, etisk og effektivt kan rekruttere, udvælge og forankre internationalt sundhedspersonale og dermed sikre et robust og mangfoldigt sundhedsvæsen," udtaler Christian Bøtcher Jacobsen, professor med ansvar for ledelse på sundhedsområdet ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse.

Projektet vil blive gennemført i tæt samarbejde med en række danske sundhedsinstitutioner og målet er i samarbejde at opbygge viden om effektive tilgange til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig arbejdsstyrke i det danske sundhedsvæsen. Til projektet er tilknyttet et advisory board bestående af eksperter og aktører fra områderne for sundhed og international rekruttering og integration. De skal alle bidrage til at sikre perspektivering og kvalificering af forskningsresultaterne. 

Projektet har modtaget 9,1 millioner kroner i bevilling fra Carlsbergfondets Semper Ardens uddeling.  

Kontakter

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Målet er i endnu højere grad at gøre metropolregionen til en løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Vores arbejde udføres ved at udvikle og markedsføre regionens styrkepositioner i tæt samarbejde med relevante aktører og virksomheder. Copenhagen Capacity er en not for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye