Billund Lufthavn og Danish Export Academy indgår samarbejde

Del

Med et fælles mål om at styrke dansk eksport og danske eksportører, har Billund Lufthavn og Danish Export Academy indgået et samarbejde

Anette Galskjøt, direktør i Dansk Export Association og Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn; "Vi hjælper danske virksomheder ud over landegrænserne"
Anette Galskjøt, direktør i Dansk Export Association og Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn; "Vi hjælper danske virksomheder ud over landegrænserne"

På hver sin måde, hjælper Danish Export Academy og Billund Lufthavn hver dag danske virksomheder ud over landegrænserne, og nu har parterne indgået et formelt samarbejde, der skal bidrage til at løfte danske eksport endnu mere.

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn, som årligt har tæt på 4 millioner passagerer igennem terminalerne, hvor cirka hver fjerde er erhvervsrejsende.

Danish Export Academy hører under Danish Export Association, som gennem netværk og eksportfremstød hjælper danske virksomheder til at styrke deres eksport. Danish Export Academy faciliterer kurser, efteruddannelse og workshops, og er Danmarks eneste kursussted, der udelukkende fokuserer på eksport.

Synlighed og synergier
Samarbejdet mellem Billund Lufthavn og Danish Export Academy bliver fysisk manifesteret i akademiets nye fysiske rammer, som åbner i Silkeborg i efteråret 2024, og som kommer til at rumme fysiske såvel som digitale læringsrum. Her bliver Billund Lufthavn en synlig og aktiv partner, og vil blandt andet lægge navn til bygningens store konferencesal.

”Partnerskabet giver os en unik mulighed for at være synlig overfor de mange tusinde gæster, som enten fysisk eller digitalt kommer til at benytte akademiet. Samarbejdet handler imidlertid ikke blot om synlighed, idet fællesskabet også sætter fokus på nogle af de udfordringer, som eksportvirksomheder oplever i dagligdagen. Det gør samarbejdet helt særligt og værdifuldt for alle parter. Åbningen af akademiet er et vigtigt skridt i en kontinuerlig styrkelse af danske virksomheders muligheder for at klare sig i konkurrencen på eksportmarkedet,” fortæller Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Stigende antal erhvervsrejser
70 procent af alle vestdanske erhvervsrejser går gennem Billund Lufthavn, og lufthavnen oplever en stigende efterspørgsel fra erhvervslivet i Vestdanmark. Således er erhvervsrejseindekset på 109 i forhold til 2019, og lufthavnen er dermed de vestdanske eksportørers vigtigste adgang til at besøge messer, kunder og samarbejdspartnere i udlandet.

”Vi rejser med vores medlemmer på messer og markedsbesøg til hele verden, og for os og vores medlemmer er det afgørende at have adgang til en international lufthavn med et veludbygget rutenetværk. Det har naturligvis også en stor værdi for os, at vi kan blive eksponeret for de mange erhvervsrejsende, der hvert år flyver fra Billund Lufthavn. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet, og vi er glade for at så vigtig en spiller som Billund Lufthavn ser værdien i Danish Export Academy og støtter op om vores indsats for at klæde eksportørerne endnu bedre på til international vækst,” siger Anette Galskjøt, direktør i Danish Export Association.

Danish Export Academy ventes at stå klar til åbning i oktober 2024, men allerede nu er kurserne i fuld gang i de eksisterende rammer hos Danish Export Association i Silkeborg.

Dan Prangsgaard, Kommunikationschef, Kommunikation & Marketing, Billund Airport

+45 29 23 92 10 / dpr@bll.dk

Tobias Egmose, Head of Marketing & Communication, Danish Export Association

+45 20 91 04 02 / teg@danishexport.dk

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Vestdanmarks internationale lufthavn: Vi skal blive endnu dygtigere i 202422.4.2024 14:01:23 CEST | Pressemeddelelse

Årsrapport 2023: Billund Lufthavn slog alle tiders passagerrekord i 2023 og vækstede med syv procent. Dermed gik knap fire millioner rejsende gennem terminalbygningen. Målsætningen for 2024 er en tangering af den rekord – det forudsætter imidlertid at rejselysten hos danskerne og udenlandske turister fortsætter. Samtidig skal lufthavnens evne til kontinuerligt at tilpasse sig en forandret konkurrencesituation styrkes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye