Verdo Holding A/S

Ny digital dataplatform skal transformere millioner af kundeindsigter til grønne besparelser

Del

Der er digitalisering på dagsordenen hos forsyningsselskabet Verdo, der har investeret massivt i at blive frontløbere, når det kommer til at omdanne digitale datasæt til klogere forbrug.

Verdo's hovedkontor i Randers.
Verdo's hovedkontor i Randers.

Hver gang du tænder ovnen, skruer på termostaten eller åbner for vandet, registreres det hos det pågældende forsyningsselskab. Der florerer millionvis af forsyningsdata og hos Verdo, der er en af de store aktører i forsyningsbranchen, vil man fremover bearbejde og anvende de mange indsigter endnu grundigere.

Derfor er selskabet i gang med et større digitaliseringsprojekt, der skal gøre de mange datasæt til brugbar viden. Det fortæller divisionsdirektør Jesper Møller Larsen:

Vi indsamler hele tiden data. Hvert andet minut får vi nye værdier ind, og derfor sidder vi også med en enorm stor viden, som vi skal have omsat. Med vores nye digitaliseringsprojekt Effektiv forretning - sammen skal vi hjælpe vores kunder til at forstå deres forbrug og det aftryk, det har,” siger han og fortsætter:

Ved at udnytte og analysere vores målepunkter får vi indblik i vores produktion og de tab, der er. De indsigter kan vi bruge til at synliggøre forbruget endnu tydeligere over for kunderne gennem selvbetjeningsløsningen Mit Verdo. Her kan vi samtidig i højere grad ’nudge’ den enkelte husstand til at forbruge, når det er grønnest og billigst og generelt spare på energien og ressourcerne.”

Klogere data, klogere forbrug, klogere produktion

Projektet er udarbejdet i samarbejde med konsulenthuset Implement, og et af målene er at gøre digitalisering til en naturlig og integreret del af at være et moderne forsyningsselskab.

Den randrusianske virksomhed har investeret massivt i at skabe en dataplatform, der samler indsigterne på tværs af forbrug og produktion og giver dem – og deres kunder – en konkurrencefordel sammenlignet med mindre enkeltstående forsyninger.

”Selvfølgelig er vores kunder i fokus, og det er i høj grad for deres skyld, vi gør det, men der er også et strategisk aspekt, hvor det handler om at optimere vores drift og vores arbejdsgange,” fortæller Jesper Møller Larsen.

Som led i den proces har Verdo også sat turbo på arbejdet med digitale tvillinger, så de også i fremtiden kan være en stabil leverandør af el, vand og varme i Randers og Herning.

”Vi er i gang med at bygge kopier af hele vores system – både produktionsanlæg og distribution. Det gør vi blandt andet for at fremtidssikre og forberede os til, hvordan forsyningen kan se ud om 10, 20 og 30 år. Og jo klogere vi bruger vores data nu, jo klogere en produktion får vi fremtiden. Men det er ikke alt, der ligger langt ude i horisonten. Vi har også et projekt, som arbejder med at optimere produktionen nu og her, så vi altid har det optimale energimix,” forklarer divisionsdirektøren.

Alle de nye digitale tiltag har betydning for Verdo’s udvikling som forsyningsselskab. Med både el, vand og varme i porteføljen er det helt afgørende, at virksomheden omstiller sig og kontinuerligt søger at optimere driften – både for kundernes og egen skyld.

”Med de nye redskaber kan vi både vise værdien ved bedre forbrugeradfærd over for kunderne, og vi kan tilføje en digital dimension til vores forretning, der optimerer vores produktion.”

Kontakter

Billeder

Verdo's hovedkontor i Randers.
Verdo's hovedkontor i Randers.
Download
Jesper Møller Larsen, Divisionsdirektør Energi og Forsyning, Verdo.
Jesper Møller Larsen, Divisionsdirektør Energi og Forsyning, Verdo.
Download

Om Verdo Holding

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme. I koncernen indgår desuden en række kommercielle forretninger.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, som i 2021 blev omdannet til et andelsselskab. Missionen er at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.

Følg pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Verdo udvider bestyrelsen: Bjarne Munk Jensen og Helle Damm-Henrichsen træder ind8.5.2024 20:40:58 CEST | Pressemeddelelse

To eksterne medlemmer blev onsdag aften valgt ind i Verdo’s bestyrelse. Det drejer sig om henholdsvis Bjarne Munk Jensen, adm. direktør i Kredsløb, og Helle Damm-Henrichsen, adm. direktør i DIN Forsyning. Som eksterne bestyrelsesmedlemmer skal de nu være med til at styrke det faglige grundlag for de store beslutninger, der venter forude, når fremtidens energi skal gøres til virkelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye