København skal være vært for Skole OL
København skal være danmarksmester i børneliv, og nu rykker byen endnu tættere på den ambition. Ved de netop afsluttede forhandlinger om overførselssagen – hvor overskydende midler fra sidste års budget fordeles – er der fundet penge til at overtage værtskabet for Skole OL-finalerne de kommende år.
Skole OL-finalerne samler over flere dage landets skoleklasser til sport og fællesskaber. Det er derfor et stort arrangement, som nu kommer til København igen, og det er der ifølge den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager en særlig grund til:
”Det glæder mig helt vildt, at vi nu får Skole OL-finalen tilbage, hvor den hører til – nemlig her i København. Det er et flot og professionelt setup, som børnene elsker. Skole OL-konceptet er med til at styrke trivsel og faglighed blandt de børn, som deltager og er dermed med til at fremme min ambition om, at København skal være danmarksmester i børneliv. En finaleuge i København vil desuden utvivlsomt også løfte det lokale foreningsliv."
Hvor i København arrangementet løber af stablen er ikke besluttet endnu, men ifølge borgmesteren er der flere steder at vælge i mellem.
”Jeg har deltaget på Østerbro Stadion ved de indledende københavnske kvalifikationsstævner et par gange. Det har været fantastisk. Vi har mange gode faciliteter rundt omkring i byen, så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver det flotteste Skole OL nogensinde afholdt,” fortæller Jakob Næsager.
Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag Skole OL, som er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8.klasse.
Finalestævnet har de seneste år været afholdt i Billund, der afslutter den igangværende olympiade som værter med finalestævnet i juni måned. Fra 2025 er planen, at Skole OL-finalen vender tilbage til København, hvor det tidligere har været afholdt.
”I DIF glæder vi os til at få Skole OL-finalen tilbage til hovedstaden, hvor det hele startede i 2009. Siden dengang har Skole OL vokset sig stadig større til glæde og gavn for mange tusinder af børns trivsel. Vi ser frem til at komme i gang med de konkrete drøftelser om hele planlægningen af de kommende finalestævner i København. Det bliver stort for både børnene og idrætsforeningerne” siger Hans Natorp, formand for DIF.
Om Skole OL
- Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv.
- Sidste år deltog samlet set over 55.000 i Skole OL.
- Til årets finale i Billund forventes der over 7.000 elever fra skoler rundt om i landet.
- I dette skoleår er følgende sportsgrene med i Skole OL - atletik, bowling, brydning, bueskydning, combat archery, cricket, dans, orienteringsløb og roning.
Kontakter
PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:29 45 40 73Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Højt fagligt niveau i Københavns trækker landsgennemsnittet op ved folkeskolens afgangseksamen11.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den københavnske folkeskole fortsætter med at trække landsgennemsnittet op. Det viser tal fra de landsdækkende resultater for folkeskolens afgangseksaminer i 2024.
Børne- og Ungdomstandplejen i København sætter ind mod et stigende antal nikotinskader blandt unge26.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom den generelle tandsundhed blandt børn og unge er stigende i København, så stiger antallet af nikotinskader. Det får nu tandplejen til at sætte ind.
Københavns Kommune har fået en ny samlet strategi for at komme mistrivsel blandt børn og unge til livs22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Langt de fleste børn og unge i København trives og er en del af et børnefællesskab, men for nogle børn er hverdagen svær, og de oplever forskellig grad af mistrivsel. Fire forvaltninger er gået sammen om en ny samlet strategi, der skal sikre, at alle børn og unge i byen trives, lærer og udvikler sig.
Sang og kor skal øge trivsel blandt elever25.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To gange om ugen har 0.-3. årgang på Vesterbro Ny Skole kor på skoleskemaet. Når eleverne synger, handler det ikke om, hvordan deres sang lyder, men om, hvordan de har det, når de synger sammen. Klassekorene er en del af trivselsprojektet Alle Kan Synge, hvor der undervises med en særlig udviklet trivselspædagogik, der skal styrke klassens fællesskab og elevernes trivsel.
Borgmester kommer Regeringen i forkøbet i kamp mod Techgiganter24.6.2024 12:16:18 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens nye alliance mod techgiganterne og børns uendelighedscroll på sociale medier bliver præsenteret på Lundehusskolen i København. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) mener, at børns digitale dannelse er vigtigere end nogensinde før, og er derfor sammen med Københavns Fælles Elevråd og Københavns Ungeråd kommet regeringen i forkøbet og har sendt en række opmærksomhedspunkter, der skal inspirere skolerne til at tage en debat om, hvordan man forholder sig til det digitale.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum