Københavns Kommune finder finansiering til forandring af Pusher Street

Del

Københavns Kommune har netop afsat 15 mio. kr. i overførselssagen til forandringsplanen for Pusher Street. Dermed er finansieringen på plads fra myndighedernes side til at omdanne Danmarks mest berygtede hashgade til et område, hvor alle har lyst til at komme. Arbejdet går konkret i gang d. 6. april med opgravningen af Pusher Street.

Siden første møde hos overborgmesteren i juni 2023 har Christiania, Københavns Kommune, Københavns Politi og flere statslige myndigheder arbejdet tæt sammen for at nedlægge Pusher Street. Omdrejningspunktet har været at fjerne den ulovlige stofhandel og den medfølgende organiserede kriminalitet fra Christiania, der år efter år har materialiseret sig i skuddrab, vold og en stigende utryghed blandt beboere og besøgende.

Samarbejdet har ført til en konkret forandringsplan for Pusher Street, som Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus nu har sikret den nødvendige finansiering til fra kommunen.  

Konkret er der afsat 15 mio. kr. til opgaven i den netop indgåede økonomiaftale, den såkaldte overførselssag.  

”Vi er i gang med at skrive Pusher Street og bandekriminaliteten ud af historien om fremtidens Christiania. Nu sætter vi igen økonomi bag ordene. Det glæder mig, at finansieringen til omdannelsen af Pusher Street er på plads. Stor tak til alle partierne bag aftalen for at udnytte det historiske vindue til at få løsnet årtiers gordiske knude,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Københavns Kommunes bidrag til realiseringen af forandringsplanen omfatter bl.a. udgifter til infrastruktur, bygningsrenovering samt renovering af belægningen mv. i selve Pusher Street.

I sidste uge afsatte staten 14,3 mio. kr. finansieringen til forandringsplanens fase 1, der er vedtaget på Christianias fællesmøde. Og med kommunens bidrag er myndighedernes andel således på plads.

Den fysiske forandring af Pusher Street starter den 6. april og indebærer en omfattende renovering og opgravning af selve Pusher Street og området omkring. Det følges op af en lang række konkrete tiltag, som vil bidrage til den positive udvikling på Christiania.

Find Overførselssagen her.

For kontakt til overborgmesteren kontakt pressemedarbejder Julie Bender Thomsen, 23 37 60 77.

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Ny erhvervsstrategi skal sikre bedre virksomhedsservice, internationalt fokus og et mere klimavenligt København19.4.2024 07:22:57 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommunes nye erhvervsstrategi er netop vedtaget af Borgerrepræsentationen. Strategien skal fastholde Københavns position som en stærk og international erhvervsby i udvikling og med god service til byens virksomheder. København skal sammen med byens virksomheder fortsat skabe vækst, understøtte den grønne omstilling og styrke den internationale konkurrenceevne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye