Diabetesforeningen

Støt diabeteskampen og tjen penge til fælleskassen: Efterskole tjente over 30.000 kroner

Del

Diabetesforeningens forårslotteri er i fuld gang. Hvert år deltager 10.000 børn for skoleklasser, sportsklubber og foreninger. De sælger skrabelodder og er med til at tjene penge til fælleskassen – og støtter samtidig børn med diabetes og deres familier. Nu kan du være med.

9-årige Huxi fik sidste år konstateret type 1-diabetes. Han er blot et af de 8 børn om ugen, der får konstateret sygdommen. En melding, der giver en enormt stor usikkerhed og utryghed for både barn og forældre. Huxi pryder forsiden af dette års skrabelod for at sætte fokus på netop det.

– Huxi og hans familie har levet et mere krævende og bekymringsfuldt liv i et år efter den chokerende melding om Huxis type 1-diabetes. Det er et liv med helt nye hensyn og psykiske belastninger, når man skal forholde sig til en sygdom som diabetes. Det er en hård kamp, der kan ramme alle, men ved hjælp af lotteriet kan andre melde sig ind i kampen for at sikre det bedst mulige liv med diabetes. Jo flere penge, vi indsamler i lotteriet, desto bedre kan vi hjælpe børnefamilierne med at få et bedre liv med diabetes, siger Sebastian Erbo Hoffmann, Chef for Strategi og Forretning i Diabetesforeningen.

Overskuddet fra skrabelodssalget går til rådgivning af børnefamilier, netværk og kurser samt forskning, oplysning og forebyggelse af diabetes. Men det er ikke alt.

Skrabelodssalget giver samtidig mulighed for at tjene penge til egne formål. For hvert skrabelod, man sælger – et skrabelod koster 40 kroner – kan man nemlig putte 16 kroner i egen lomme. Dette benyttede Brejninggaard Efterskole sig af og tjente over 30.000 kroner.

– Takket være deres store indsats i lotteriet tjente nogle af skolens idrætselever over 30.000 kroner, som de brugte på opvisningsdragter med logo og holdtryk samt ekstraaktiviteter på en tur til Italien. Andre unge i Danmark bruger indtjeningen på blandt andet ryste-sammen-ture, fællesspisning og hjælpearbejde i udlandet. Derudover hører vi, at de har haft nogle hyggelige timer sammen, når de har været ude at sælge, og vi er taknemlige for, at de på den måde er med til at støtte diabeteskampen, siger Sebastian Erbo Hoffmann.

Kom nemt og hurtigt i gang. Tilmeldingen er åben på www.diabetes.dk/lotteri og tlf. 63 12 90 17.

Salgsperioden er begyndt – og varer frem til den 28.06.2024.

Bil, drømmerejse og ferieophold på højkant

I Forårslotteriet 2024 er der mere end 7.000 gevinster på lodderne til en samlet værdi af over 1,1 mio. kroner. Hovedgevinsten er en Toyota YARIS Hybrid. Derudover kan man vinde en drømmerejse til en værdi á 50.000 kroner fra Apollo Rejser, ferieophold fra Sol Strand, et års forbrug af frugt og grønt fra Aarstiderne og mange andre gode gevinster.

Kontakter

Om Diabetesforeningen

Diabetesforeningen kæmper for at komme diabetes til livs. Opdage sygdommen i tide. Forebygge at den udvikler sig. På sigt at kunne helbrede den. Og hver dag løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet. Diabetesforeningen begyndte sit virke i 1940 og har omkring 90.000 medlemmer. Hovedsædet ligger i Glostrup.

Følg pressemeddelelser fra Diabetesforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Diabetesforeningen

Diabetesforeningen: Stadig mangel på sammenhængende patientforløb for 1,5 millioner danskere med kronisk sygdom11.6.2024 14:04:33 CEST | Pressemeddelelse

Problemerne med manglende patientforløb vil fortsætte, selv med en ny struktur, hvis vi ikke også giver patienterne rettigheder med pakkeforløb. Det er i kontrast til det opdrag, som Sundhedsstrukturkommissionen fik, og hvad der står i regeringsgrundlaget. Regeringen og Folketinget skal nu løse den vigtige opgave at sætte patienten i centrum og sikre sammenhængende forløb, mener Diabetesforeningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye