Estate

Boligsælgerne er blevet mere stålsatte, når de forhandler pris

Del

Selv høje renter, inflation og nye ejendomsvurderinger kan ikke bremse en positiv udvikling på det danske boligmarked, lyder vurderingen fra ejendomsmæglerkæden Estate.

Som boligkøber kan du godt begynde at træne din forhandlingsteknik, for boligsælgerne er blevet mere stålsatte på at få den pris, deres boliger udbudt til. Efter flere måneder i træk, hvor prisafslagene er steget og boligsælgerne har måttet give mere efter, viser friske tal fra Boligsiden for februar måned, at udviklingen nu er vendt. I februar blev der således i gennemsnit givet et afslag i pris på 1.154 kr./m2 og 719 kr./m2. på hhv. ejerlejligheder og villaer.

I marts 2021 lå gennemsnitsafslaget for både villaer og ejerlejligheder på ca. 300 kr./m2., mens det, da det var på sit højeste i december 2022, lå på 1.743 kr./m2. og 969 kr./m2. for hhv. ejerlejligheder og villaer, viser Boligsidens statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

- Set i forhold til 2021, ligger størrelsen på prisafslagene lige nu ikke særligt højt. Hvor man for halvandet år siden kunne forhandle sig flere hundrede tusinde kroner ned, når man skulle købe en bolig, er vi i dag et sted, hvor afslagene er 20-40 procent lavere, især på ejerlejligheder, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Selvom der er forhold, som kan forklare, at boligmarkedet skulle være presset, fx inflation, nye ejendomsvurderinger og renteniveauet, ser han et boligmarked, som klarer sig godt.

- De åbenlyse faktorer, som eksperter lægger til grund for deres vurdering af markedsudviklingen, har vi gennem en årrække set ikke altid holder stik. For eksempel under pandemien, hvor markedet udviklede sig mod alles forventninger. På trods af markedets udvikling lever folk stadig deres liv, hvor de med mere eller mindre jævne mellemrum har brug for at skifte bolig, og derfor vil boligbehovet hele tiden være til stede. Som konsekvens af det behov ser vi nu både faldende prisnedslag og stigende boligpriser, siger Thomas Hovgaard.

Han hælder mest til at forvente, at boligpriserne kommer til at stige i løbet af 2024; også på ejerlejligheder i de store byer, selvom der her har været skattestigninger.

- Skattestigninger vil hurtigt blive accepteret, og vi ved, at de store byer stadig vil være de mest populære steder at flytte til. Der mangler lige nu boliger i landets store byer, navnlig i hovedstadsområdet, så selvom der er økonomiske forhold, som på papiret taler for prisfald og opbremsning, er der grund til at tro, at et lavt boligudbud, for få nye boliger og generel urbanisering vil være med til at holde markedet oppe de kommende år, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye