Kirkeminister Morten Dahlin: Det skal være nemmere at være menighedsråd

Del

I dag tager By-, Land- og Kirkeministeriet sammen med repræsentanter fra folkekirken hul på et arbejde, der skal gøre det lettere at udføre menighedsrådsarbejde. Det sker med et opstartsmøde i projektet ”Forenkling og bedre understøttelse af menighedsrådsarbejdet”, som er igangsat på initiativ af kirkeminister Morten Dahlin.

Kirkeminister Morten Dahlin siger:

”Som menighedsrådsmedlem påtager man sig et stort og vigtigt ansvar for det lokale kirkeliv og for, at folkekirken lever op til sine opgaver som offentlig myndighed. Det er der al mulig grund til, at vi alle sammen anerkender.

Men Danmarks omkring 12.000 menighedsrådsmedlemmer er også frivillige ildsjæle med både arbejde og gøremål ved siden af opgaven som menighedsrådsmedlemmer. Og de møder for meget bureaukrati i dag. Derfor mener jeg, at vi skylder at lave et grundigt arbejde for at finde steder, hvor vi kan gøre lettere for de mange der vælger at bruge deres fritid på arbejdet i Folkekirken.”

Om projekt ”Forenkling og bedre understøttelse af menighedsrådsarbejdet”

Projektet, der løber frem mod januar 2025, skal ende med konkrete forslag til lovændringer. Målet er, at det bliver administrativt lettere for menighedsrådene at løfte deres opgaver.

En styregruppe og to arbejdsgrupper vil som led i arbejdet afdække, hvad der kan gøre menighedsrådsarbejdet nemmere. En del af arbejdet vil bestå i at undersøge, hvordan menighedsrådene i praksis løser deres opgaver, og hvad der er brug for af understøttelse, så opgaverne kan løses lettere. Derudover skal det undersøges, om der er regler i den kirkelige lovgivning, som kan indebære unødvendige byrder eller hindringer i menighedsrådenes daglige virke. Det skal også afdækkes, hvordan menighedsrådsarbejdet, som i praksis kan se meget forskelligt ud og have meget forskellige vilkår i forskellige sogne, kan organiseres mere fleksibelt.

By-, Land- og Kirkeministeriets retschef, Pernille Esdahl, er formand for styregruppen. Der er ligeledes repræsentanter fra biskopperne, Landsforeningen af Menighedsråd, Danmarks Provsteforening, Den Danske Præsteforening, stiftskontorcheferne og kirkefunktionærorganisationerne og ministeriet i styregruppen.

Læs projektbeskrivelsen her.

Kontakter

Om By-, Land- og Kirkeministeriet

By-, Land- og Kirkeministeriet betjener ministeren for byer og landdistrikter, kirkeministeren og ministeren for nordisk samarbejde. Opgaverne som minister for nordisk samarbejde koordineres af Udenrigsministeriet.

Morten Dahlin (V) har siden den 23. november 2023 været minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

By-, Land- og Kirkeministeriet består af et departement, der også omfatter Folkekirkens It, og af Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Departementet har hjemsted på Slotsholmen i København. Folkekirkens It har medarbejdere i både København og Aarhus. Plan- og Landdistriktsstyrelsen har adresse på hhv. Kalvebod Brygge i København og i Nykøbing Falster.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Kirkeminister Morten Dahlin markerer besættelsesdagen5.4.2024 14:05:37 CEST | Presseinvitation

På årsdagen for besættelsen den 9. april 1940 markerer kirkeminister Morten Dahlin dagen i Mindelunden. Her vil kirkeministeren kl.09.00 lægge en krans ved monumentet til minde om de faldne modstandsfolk. Derefter vil ministeren overvære, at Karl Edvard Nielsens gravsten fjernes fra Det Store Gravfelt, efter Nationalmuseet har slået fast, at Karl Edvard Nielsen var sabotagevagt for tyskerne under besættelsen og ikke modstandsmand, som hidtil antaget. Gravstedet tilplantes i stedet med lyng. Kirkeminister Morten Dahlin udtaler om markeringen af besættelsesdagen: ”I Mindelunden hylder vi de helte, der gav deres liv i kampen mod den nazistiske besættelsesmagt. Men der ligger også en anden mand begravet, nemlig Karl Edvard Nielsen. Vi ved nu, at han ikke var modstandsmand - faktisk tværtimod. Han arbejdede for tyskerne. Derfor har jeg besluttet, at vi den 9. april fjerner hans gravsten.” Adgang for journalister kan ske fra klokken 08.45 ved Mindelundens indgang fra Major Anders Lassens Vej

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye