Kulturværftet & Toldkammeret

Tuborgfondet sætter turbo på Kulturværftets musik-talentprogram

Del

Læring og løft af færdighederne som professionel musiker både praktisk og mentalt: Det er nogle af de elementer i Kulturværftets talentprogram Popkorn Nordic, som styrkes væsentligt over de næste tre år. Tuborgfondet støtter projektet med 495.000 kr.

Bedre rammer og redskaber til livet i en til tider uforudsigelig musikbranche - dét er nogle af de initiativer, som styrkes med en ny bevilling til Kulturværftets talentprogram for upcoming artister og bands, Popkorn Nordic.
Bedre rammer og redskaber til livet i en til tider uforudsigelig musikbranche - dét er nogle af de initiativer, som styrkes med en ny bevilling til Kulturværftets talentprogram for upcoming artister og bands, Popkorn Nordic. Thinkalike.dk Kulturværftet

Den bæredygtige musikkarriere som mål

Bedre rammer og redskaber til livet i en til tider uforudsigelig musikbranche - dét er nogle af de initiativer, som styrkes med en ny bevilling til Kulturværftets talentprogram for upcoming artister og bands, Popkorn Nordic.

”Vi ønsker med Popkorn Nordic at skabe et bæredygtigt musikliv for den kommende generation ved bl.a. at give dem læring og redskaber på et tidligt tidspunkt i deres karrierer. Deltagerne i talentprogrammet bliver klædt på til at kunne hjælpe sig selv bedre og klogere – både med kompetenceløft og med fokus på mentalt velvære for at skabe en langtidsholdbar musikkarriere. Vi glæder os utroligt meget over at styrke læringsdelen i Popkorn Nordic i endnu højere grad med Tuborgfondets støtte,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

Live-erfaring og læring i fokus

Som deltager i Popkorn Nordic bliver man en del af et læringsforløb, der består af 1:1 branchecoaching-sessioner og sparringssessioner efter koncerter med en gennemgående musikbranchecoach, ligesom man uddannes fx inden for booking, pr og branding fra kapaciteter i branchen. I slutningen af forløbet venter bl.a. muligheden for at deltage i skræddersyede coachingforløb, producersessions, PR- og managementforløb samt showcasemuligheder.

”Med bevillingen fra Tuborgfondet kommer vi til at fokusere endnu mere på den brugerbaserede læring, på at inddrage den professionelle musikbranche i endnu højere grad og på at øge samarbejdet mellem talentudviklingsinitiativer i hele landet,” udtaler Dorte Hartmann, projektleder på Popkorn Nordic. 

Til april åbner Popkorn Nordic op for ansøgere til den syvende udgave af talentudviklingsforløbet Popkorn Nordic på www.kuto.dk/popkornnordic.

”Mange unge drømmer om at gøre musikken til deres levevej, og i Tuborgfondet vil vi gerne sætte strøm til aktiviteter, hvor unge kan udfolde deres potentiale i fællesskab med andre. Vi glæder os til at følge talentudviklingen lokalt og regionalt," siger Mikkel Sander, programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet.

Faktabokse

Om talentudviklingen over sundet

Popkorn Nordic handler om at udvikle de sjællandske musiktalenter og styrke deres netværk. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske musikbranche undervejs. Af tidligere deltagere, som kan opleves på både livescener og radioflader kan fx nævnes Baske fra Gladsaxe og Wide fra Furesø.

Kræfterne bag

Samarbejdsptartnere: Bag Popkorn Nordic står Kulturværftet i Helsingør med samarbejdspartnerne Gimle i Roskilde, Tapperiet i Køge, Richter i Gladsaxe, Stengade i København, Loppen i København, Helsingør Festival, Stars i Vordingborg, Slagelse Musikhus

Støtte: Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Artist Forbund, Tuborgfondet.

Kulturværftet Regionalt Spillested

I 2021 indgik Kulturværftet aftale med Statens Kunstfond om at blive Regionalt Spillested. En status, der betyder, at kulturhuset hele tiden kigger efter nye måder at formidle og skabe gode rammer for den rytmiske musik lokalt, regionalt og nationalt. Popkorn Nordic er en del af en strategi, der netop skal bidrage til dette og til udviklingen af den danske live musikscene.

Tuborgfondet

Tuborgfondet skænker muligheder for at unge i fællesskab kan skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid. I 2023 uddelte fondet omkring 129 mio. kr. til projekter med fokus på unge. Tuborgfondet virker til gavn for dansk erhvervsliv ved at danne unge til arbejdslivet og støtte udviklingen af deres forandringspotentiale, entreprenørånd og erhvervskompetencer. Et af indsatsområderne er Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik, hvor fondets sigte er at give unge bedre rammer og vilkår i musikerhvervet.

Kontakt

Yderligere information om Popkorn Nordic: Dorte Hartmann, projektleder, Kulturværftet dorha@helsingor.dk

www.kuto.dk/popkornnordic

Nøgleord

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Korallerne Kommer: Kom til temadage om klimaet på Kulturværftet3.4.2024 13:54:45 CEST | Pressemeddelelse

Fra den 12.-21. april zoomer Kulturværftet ekstra ind på klimaet og de forandringer, som er en stadig større del af vores virkelighed i dag. Det sker, når Kulturværftet i samarbejde med Institut for Biologi, Københavns Universitet, og Visual Science inviterer indenfor i udstillingen Breathing Coral, der på nært hold viser klimaforandringernes påvirkning af det undersøiske liv. Dagene byder endvidere på workshop og en række walkouts med forskere fra Marinbiologisk Laboratorium.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye