Københavns Museum

Få et påskeæg, klip gækkebreve, du gider at hænge op, og rejs tilbage i tiden med 3D - Glæd dig til påske på Københavns Museum!

Del

Er du i København i påsken? Så læg vejen forbi Københavns Museum: Klip og farvelæg et gækkebrev inspireret af museets smukke udsmykning, flyv gennem Københavns historie med Rådhusduen Flaks og tag ud i det fri på Christian 4. byvandring. Book plads på den populære porcelænsmalings-workshop inspireret af arkæologiske fund og tag rundt i fortiden på vore kæmpe touch screen. 
Café Spirrevippen byder på rosinboller og en særlig påskekage - ud over alle de andre hjemmebagte lækkerier.

Husk, at børn og unge under 18 år kommer gratis ind på museet :-)

Påskliljer og kage
Påskliljer og kage Foto: Cafe Spirrevippen

Gækkebreve med mønstre fra Københavns Museum

Gør-det-selv i hele museets åbningstid

Vidste du, at gækkebreve er en påsketradition, som er helt særlig for Danmark? Vi klipper flotte mønstre, skriver finurlige rim og sender dem til nogen, vi holder af. 

Her kan du farvelægge og klippe dine egne gækkebreve. Mønstrene har vi hentet fra den over 100 år gamle udsmykning af lofterne på Københavns Museum – tilsat en vintergæk eller to. Måske kan du finde mønstrene, hvis du går rundt på museet?

Find Flaks Flyv med Flaks gennem Københavns historie og få et påskeæg

Gå-selv-guide rundt på museet i hele museets åbningstid 

Mest for børn: På Københavns Museum bor Flaks. Flaks er en lille bydue, der er født og opvokset i København. Her i påskeferien kan du finde Flaks 10 steder rundt på museet. Er du klar til at tage med? Få folderen med Flaks i billetsalget, og når du har været museet rundt, kan du få et påskeæg i caféen og deltage i konkurrencen om at vinde et stort påskeæg. 

Rejs tilbage i tiden!

I hele museets åbningstid

Du kan selv gå på opdagelse i den nye 3D model, som viser, hvordan Rådhuspladsen måske har set i stenalderen (4000 f.v.t.), i den tidlige middelalder (år 1130), i renæssancen (år 1620) og på enevældens tid (år 1762). Hjælp hinanden med at tykke på den interaktive skærm og få meget mere at vide om byens historie, der ligger lige om hjørnet!
Læs mere om 3D modellen her: kbhbilleder.dk - Københavns billedbårne kulturarv

Workshop: Porcelænsmaling med inspiration fra arkæologiske fund

25., 26. og 27. marts når du vil mellem kl. 11 og 14 (med længere introduktion kl. 11)

Kom med til vores populære porcelænsworkshop som vi gentager i Arkæologisk Værksted. Vi dekorerer med tuschmaling på genbrugsporcelæn, mens vi ser på smukke skår af flere hundrede af år gammelt porcelæn. Bliv inspireret af de ægte arkæologiske fund til at upcykle secondhand hvide kopper, tallerkner og skåle til noget helt unikt og smukt. Der er run på billetterne, så vent ikke for længe med at bestille!
Bestil billet her kbhbilleder.dk - Københavns billedbårne kulturarv

Byvandring: Christian 4.s København - børn ½ pris

Lørdage og søndage kl. 13 til og med maj

Kom med på byvandring og oplev Christian 4.s fodspor gennem renæssancens København. Byvandringen tager dig med forbi Gråbrødretorv, Børsen, Nytorv, Rundetårn og andre af renæssancens huse, torvepladser, kirker og bydele, der giver os et indtryk af bylivet tilbage i 1500- og 1600-tallet.

Bestil billet til byvandringen her: Byvandring: Christian 4.s København - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)

Bestil børnebillet til byvandringen her:Byvandring: Christian d. 4.s København (børnebillet) - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)

Kontakter

Billeder

Påskliljer og kage
Påskliljer og kage
Download
Mor og barn ved touch screen til 3D model af Rådhuspladsen
Mor og barn ved touch screen til 3D model af Rådhuspladsen
Download
Rundetårn set nedefra
Rundetårn
Download
Påskepynt inspireret af Københavns Museum udsmykning
Påskepynt inspireret af Københavns Museum udsmykning
Download
Hænder, der holder et krus, der bliver malet med tusch
Porcelænsworkshop med tusch
Download

Links

Om Københavns Museum:

Besøg Københavns Museum og bliv klogere på hovedstadens historie. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden. Over pest og brande til nutidens Christiania. Se det 600 år gamle skibsvrag, et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe nøgle til Vesterport. Få overblik over byen på den nye interaktive bymodel. 

Stormgade 18
1555 København V

Åbent alle dage:
Mandag-onsdag kl. 10-17
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

www.copenhagen.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Museum

Pressevisning: Se fotoudstillingen "Min butik!" før den åbner!24.4.2024 06:14:44 CEST | Presseinvitation

Pressen har mulighed for at se udstillingen fra onsdag 24. april 2024 på Københavns Museum. For yderligere oplysninger samt fotos kontakt: Regitze Westergaard, EZ4F@kk.dk eller 4042 6458 "Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens" kan ses af alle 1. maj – 20. oktober 2024, mens den officielle åbning finder sted 29. april kl. 16-19 Byens små nichebutikker bliver ofte udråbt som udrydningstruede i kampen mod kædebutikker og storcentre. Men hvem er de, og hvordan går det egentlig med dem? Fotograf Ulf Svane og historiker Mathias Kobberrød Rasmussen tager os med rundt til hundesalonen, petroleumslampeforhandleren, persiennevaskeriet (!) og mange flere i København for at give et levende øjebliksbillede af stederne og deres indehavere. Kom med på en tour de force i en broget verden af karismatiske ekspedienter, et virvar af stilarter og en lokal ånd et stykke væk fra byens hovedstrøg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye