VIA University College

26 ansøgninger til læreruddannelsen i Skive

Del

Læreruddannelsen i Skive har modtaget 26 førsteprioritetsansøgninger gennem kvote 2, hvilket er lidt flere end sidste år. 

På VIA Læreruddannelsen Skive tikkede 26 førsteprioritetsansøgninger ind, da ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2 udløb fredag den 15. marts kl. 12.00.Det er lidt flere end sidste år, hvor tallet lød på 22.

”Professionelt uddannede lærere gør en markant forskel for de elever, de underviser. Derfor er det selvfølgelig godt med fremgang – men vi har brug for, at endnu flere søger ind på læreruddannelsen gennem kvote 1 i juli. Vi har erfaring for, at vi modtager flere ansøgninger gennem kvote 1 end kvote 2,” lyder det fra Elsebeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA.

Særlige fagprofiler og ny læreruddannelse 

Netop for at tiltrække flere lærerstuderende har VIAs læreruddannelser udviklet særlige fagprofiler, som ikke findes andre steder i landet. I Skive kan man fx tage profiler inden for outdoor og grøn balance samt kreativitet og animation.

Sidstnævnte er udviklet i et samarbejde med The Animation Workshop i Viborg. Derudover er det også håbet, at den nye læreruddannelse kan tiltrække flere lærerstuderende, når den er fuldt implementeret. Ifølge Elsebeth Jensen indeholder den nemlig mange forbedringer i forhold til den tidligere.

På den nye læreruddannelse er der blandt andet mere træning i undervisning og ligeledes mere praktik samt en bedre sammenhæng mellem undervisningen og lærerarbejde i praksis. Forbedringerne er indført i kølvandet på, at VIA sammen med landets øvrige fem professionshøjskoler har arbejdet målrettet på at få politikerne til at styrke læreruddannelsen. På den baggrund afsatte Folketinget sidste år et stort millionbeløb til at indføre hovedparten af professionshøjskolernes forslag til et tiltrængt løft af læreruddannelsen.

Fakta: Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00. Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Den 26. juli er i år datoen, hvor ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked på, om de er optaget på en af de uddannelser, de har søgt ind på.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos:

Elsebeth Jensen, uddannelsesdekan for VIA Læreruddannelsen. Mobiltelefon: 87 55 30 15. E-mail: EJ@via.dk

Anne Rahbek Jung, kommunikationskonsulent i VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 21. E-mail: rahb@via.dk

Se her skemaer med kvote 2-tallene – opdelt på henholdsvis byer og uddannelser: https://www.via.dk/om-via/presse/kvote-2

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 41 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye