19 ansøgere har VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa som topprioritet
19 havde valgt at sætte VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa øverst på deres kvote 2-ansøgning, da fristen udløb i dag, den 15. marts, kl. 12..00. Det er én mere end sidste år. Generelt er der brug for flere pædagoger, hvis søgningen skal matche arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft.
15. marts kl. 12.00 er deadline for at søge videregående uddannelse gennem kvote 2. Her er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra fx jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.
I alt har VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa modtaget 28 ansøgninger igennem kvote 2 i år. 19 af dem har valgt Grenaa som deres førsteprioritet. Sidste år var tallet 30 ansøgninger i alt, hvoraf 18 var førsteprioritet.
Pædagoguddannelsen er Danmarks og ligeledes VIAs største uddannelse. I Region Midtjylland udbyder VIA pædagoguddannelsen i syv byer: Aarhus, Randers, Holstebro, Horsens, Ikast, Viborg og Grenaa.
Politisk reform på vej
”Pædagoger løfter en særdeles vigtig opgave i vores velfærdssamfund – både i forhold til børn, unge, ældre og udsatte mennesker. Derfor er det rigtig ærgerligt, hvis der heller ikke i år er ansøgere nok til at fylde studiepladserne på pædagoguddannelsen op alle steder. Vi håber på mange flere ansøgninger gennem kvote 1 i juli,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for VIAs 41 uddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
Hun mener, at den kommende reform af pædagoguddannelsen og af øvrige professionsuddannelser er afgørende for at gøre pædagoguddannelsen mere attraktiv for flere.
”Heldigvis noterer vi os, at der også på Christiansborg er enighed om, at det haster med at få styrket pædagoguddannelsen i forhold til både kvalitet, indhold og økonomi. Derfor ser vi meget frem til regeringen reformudspil,” fastslår Gitte Sommer Harrits.
Danmark mangler pædagoger
En prognose fra Damvad Analytics viser, at vi i Danmark vil mangle tæt på 14.000 pædagoger i 2030 – og alene i Region Midtjylland vil der mangle 4.100 pædagoger i 2030.
Allerede i dag betyder rekrutteringsudfordringerne, at det ikke lykkes at få besat 17 procent af alle opslåede stillinger efter pædagoger. Konsekvensen er ifølge fagforbundet BUPL, at kun halvdelen af personalet i landets daginstitutioner er pædagoguddannet.
Dertil kommer, at de næste mange år med mindre ungdomsårgange – samtidig med langt flere børn og ældre med behov for støtte – vil øge udfordringerne med mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvis der ikke bliver søsat velfungerende politiske tiltag.
Faktaboks
Sådan er søgningen til VIA i Grenaa
VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa:
Ansøgninger i kvote 2 i alt:
2024: 28 ansøgninger
2023: 30 ansøgninger
Førsteprioritetsansøgninger:
2024: 19 ansøgninger
2023: 18 ansøgninger
Faktaboks
Hvad er kvote 2?
I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00. Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter.
I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.
Den 26. juli er i år datoen, hvor ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked på, om de er optaget på en af de uddannelser, de har søgt ind på.
Nøgleord
Kontakter
Gitte Sommer HarritsVIA University College
Tlf:87 55 18 76Tlf:87 55 1876gish@via.dkHarald MikkelsenRektorDirektionen / VIA University College
Tlf:87551001hm@via.dkJournalist Lone Vestergaard AndersenVIA Kommunikation
Tlf:87 55 29 68lva@via.dkLinks
Fakta om VIA University College:
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 41 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
- VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
- VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
Ny forskning skal styrke især drenges sproglige udvikling17.12.2024 14:51:26 CET | Pressemeddelelse
Med 12 millioner kroner i støtte skal et nyt forskningsprojekt afdække, hvordan efteruddannelse og ledelse kan bidrage til at forbedre små børns sprog. Projektet bliver gennemført af Aarhus Universitet, VIA University College og VIVE.
VIA åbner ny type IT-uddannelse16.12.2024 11:29:22 CET | Pressemeddelelse
Fra 2025 er der mulighed for at uddanne sig til softwareingeniør, mens man er ansat som trainee i en virksomhed og samtidig modtager digital undervisning. Interesserede fra hele landet kan benytte det nye, fleksible uddannelsesformat, som VIA University College har udviklet sammen med en række erhvervsråd og virksomheder.
Grønt lys til fuld læreruddannelse i Holstebro3.12.2024 14:17:08 CET | Pressemeddelelse
Fra sommeren 2025 kan lærerstuderende på læreruddannelsen i Holstebro tage en fuld uddannelse i byen. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet netop givet grønt lys til.
Ny uddannelsesleder for HF i Nørre Nissum28.11.2024 08:48:01 CET | Pressemeddelelse
Søren Højris Jensen er ny uddannelsesleder for HF i Nørre Nissum. Han er i forvejen et kendt ansigt, da han siden 2012 har været tilknyttet stedet, først som underviser og siden 2018 som faglig-pædagogisk leder. Karen Haahr Larsen er desuden fastansat i stillingen som kostskoleleder.
VIA vil arbejde for fortsat ungdomsuddannelse i Nr. Nissum11.10.2024 11:17:31 CEST | Pressemeddelelse
Med regeringens reformudspil for ungdomsuddannelserne lægges der op til at lukke det nuværende HF. Men står det til VIA University College, bør ungdomsuddannelsen i Nr. Nissum alligevel have mulighed for at fortsætte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum