VIA University College

19 ansøgere har VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa som topprioritet

Del

19 havde valgt at sætte VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa øverst på deres kvote 2-ansøgning, da fristen udløb i dag, den 15. marts, kl. 12..00. Det er én mere end sidste år. Generelt er der brug for flere pædagoger, hvis søgningen skal matche arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft.

15. marts kl. 12.00 er deadline for at søge videregående uddannelse gennem kvote 2. Her er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra fx jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.

I alt har VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa modtaget 28 ansøgninger igennem kvote 2 i år. 19 af dem har valgt Grenaa som deres førsteprioritet. Sidste år var tallet 30 ansøgninger i alt, hvoraf 18 var førsteprioritet.

Pædagoguddannelsen er Danmarks og ligeledes VIAs største uddannelse. I Region Midtjylland udbyder VIA pædagoguddannelsen i syv byer: Aarhus, Randers, Holstebro, Horsens, Ikast, Viborg og Grenaa.

Politisk reform på vej

”Pædagoger løfter en særdeles vigtig opgave i vores velfærdssamfund – både i forhold til børn, unge, ældre og udsatte mennesker. Derfor er det rigtig ærgerligt, hvis der heller ikke i år er ansøgere nok til at fylde studiepladserne på pædagoguddannelsen op alle steder. Vi håber på mange flere ansøgninger gennem kvote 1 i juli,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for VIAs 41 uddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

Hun mener, at den kommende reform af pædagoguddannelsen og af øvrige professionsuddannelser er afgørende for at gøre pædagoguddannelsen mere attraktiv for flere.

”Heldigvis noterer vi os, at der også på Christiansborg er enighed om, at det haster med at få styrket pædagoguddannelsen i forhold til både kvalitet, indhold og økonomi. Derfor ser vi meget frem til regeringen reformudspil,” fastslår Gitte Sommer Harrits.

Danmark mangler pædagoger

En prognose fra Damvad Analytics viser, at vi i Danmark vil mangle tæt på 14.000 pædagoger i 2030 – og alene i Region Midtjylland vil der mangle 4.100 pædagoger i 2030.

Allerede i dag betyder rekrutteringsudfordringerne, at det ikke lykkes at få besat 17 procent af alle opslåede stillinger efter pædagoger. Konsekvensen er ifølge fagforbundet BUPL, at kun halvdelen af personalet i landets daginstitutioner er pædagoguddannet.

Dertil kommer, at de næste mange år med mindre ungdomsårgange – samtidig med langt flere børn og ældre med behov for støtte – vil øge udfordringerne med mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvis der ikke bliver søsat velfungerende politiske tiltag.

 

Faktaboks

Sådan er søgningen til VIA i Grenaa

VIA Pædagoguddannelsen i Grenaa:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 28 ansøgninger

2023: 30 ansøgninger


Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 19 ansøgninger

2023: 18 ansøgninger

Faktaboks

Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00. Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Den 26. juli er i år datoen, hvor ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked på, om de er optaget på en af de uddannelser, de har søgt ind på.

Nøgleord

Kontakter

Links

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 41 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye