Landbrug & Fødevarer

Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug

Del

På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer

1.220 unge blev i 2023 optaget på en af landets mange landbrugsskoler. Tallet var derimod på 932 unge i 2022. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Den markante stigning glæder Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer

-Det er fantastisk at se, at flere unge ser potentialet og værdien af en landbrugsuddannelse. Denne fremgang er ikke blot godt nyt for landbruget, men også for hele samfundet. Det sikrer, at vi kan opretholde vores høje standarder for kvalitetsfødevarer og samtidig fortsætte vores rejse mod en mere bæredygtig og grøn fremtid inden for erhvervet, siger hun.

I en tid, hvor landbruget står over for udfordringer og øgede krav i form af klimaforandringer og krav om bæredygtighed, er det afgørende at tiltrække og uddanne kompetente unge.

-Den positive udvikling i antallet af unge, der vælger landbrugsuddannelsen, sender et klart signal om, at fremtiden for dansk landbrug er lys og fyldt med muligheder. Det er et erhverv i udvikling, som man ser en fremtid i, siger Lone Andersen.

Hun glæder sig også over, at den store indsats for at udvikle uddannelsen og skabe opmærksomhed om de karrieremuligheder der er inden for fødevaresektoren har båret frugt.

Samt at regeringen har afsat midler til at oprette et Videnscenter for Jord- og Landbrug, som skal ruste jord- og landbrugsuddannelserne til at følge med den hastige udvikling blandt andet inden for teknologi og den grønne omstilling.

-Vi har brug for mange flere unge med grønne ambitioner. Derfor vil jeg gerne opfordre unge med interesse for dyr, natur, bæredygtighed, biodiversitet og fødevareproduktion til at overveje en uddannelse inden for landbruget, hvor deres engagement vil blive mødt med åbne arme, siger viceformanden.

Kontakter

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye