Ja-anbefaling fra 3F's hovedbestyrelse

Del

Massiv opbakning til OK24-forlig

3F’s hovedbestyrelse har i dag med overvældende flertal vedtaget at anbefale et ja til de indgåede overenskomstaftaler på det offentlige og grønne område.

”Der er tale om fire dygtigt forhandlede og perspektivrige overenskomstaftaler. De betyder både kontante lønforbedringer og andre arbejdslivsgoder for vores medlemmer samt bedre vilkår for tillidsrepræsentanterne,” siger forbundsformand Henning Overgaard.

Hovedbestyrelsen behandlede de indgåede forlig inden for det offentlige – på henholdsvis det statslige, det kommunale og det regionale område – samt overenskomstforliget mellem 3F’s Grønne Gruppe og GLS-A.

Ved præsentationen af de offentlige forlig over for 3F's hovedbestyrelse blev der bl.a. lagt vægt på en historisk høj ramme på 8,8 procent, bedre vilkår for tillidsrepræsentanterne og en udvidet lønret i forbindelse med barsel, samt at der etableres en frihedsopsparing, som giver medarbejderne øget fleksibilitet.

Overenskomsten på det grønne område betyder bl.a. lønstigninger på 11,75 kr. over de næste to år og en forhøjelse af arbejdsgiverbidraget til pension på to procent, som modsvares at et tilsvarende mindre bidrag fra lønmodtagerne. Dertil kommer, at medarbejdernes fritvalgskonto forhøjes med to procent.

I forbindelse med GLS-A forliget fremhæver Henning Overgaard også, at parterne ”styrker samarbejdet med henblik på øget organisering og bedre arbejdsmiljø:”

”I hovedbestyrelsen blev det modtaget meget positivt, at arbejdsgiverne her vedkender sig deres medansvar for og fordel af et organiseret arbejdsmarked,” siger 3F’s forbundsformand.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

En afgørende sejr for platformsarbejdere i EU24.4.2024 14:22:06 CEST | Pressemeddelelse

I dag tager EU et afgørende skridt mod bedre vilkår for de medarbejdere, der arbejder på platformsvirksomhederne. Endelig er det lykkedes EU at vedtage et fælles regelsæt, der beskytter platformsarbejderne. Det er noget 3F har arbejdet aktivt for de sidste fire år. I dag har et stort flertal i Europa-Parlamentet vedtaget platformsdirektivet https://bit.ly/4b3HsYd. Efter lange forhandlinger mellem EU’s medlemslande lykkedes det endeligt at godkende platformsdirektivet. "Det er en stor sejr, at - vi får vedtaget europæisk lovgivning, der pålægger platformsvirksomhederne arbejdsgiveransvar for arbejderne og dermed beskytter de platformsansatte," siger formand for 3F Transport, Jan Villadsen, der er 3F’s EU-politisk ansvarlige. "Platformsvirksomheder har i dag alt for stor mulighed for at lave alternative forretningsmodeller og fiksfakserier, der fastholder medarbejdere i uanstændige løn- og arbejdsvilkår." "Det her har potentialet til at gøre en reel forskel for de platformsansatte i Danm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye