En større andel børn går i Københavns daginstitutioner, men pengene er ikke fulgt med
I Københavns Kommune er der indskrevet flere børn i institutionerne end forventet. Det betyder, at Børne- og Ungdomsforvaltningen står med en ekstra regning på ca. 60 millioner kroner.
En større andel børn går i Københavns daginstitutioner, men pengene er ikke fulgt med.
I Københavns Kommune har vi indskrevet flere børn i vores institutioner end forventet. Det betyder, at Børne- og Ungdomsforvaltningen står med en ekstra regning på ca. 60 millioner kroner.
En større andel børn bliver hver morgen afleveret i de københavnske daginstitutioner end forventet. Derfor mangler der ca. 60 millioner kroner for at opretholde serviceniveauet i daginstitutionerne.
Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) vil forsøge at få dækket udgifterne til overførselssagen, der også kaldes den lille budgetforhandling, der forhandles i næste uge.
- Det glæder mig selvfølgelig, at flere forældre vælger de københavnske dagtilbud til, men det er klart, at pengene skal følge med. Flere børn betyder flere udgifter Jeg har en ambition om, at København skal være danmarksmester i børneliv, og hvis den skal indfries, skal vi selvfølgelig have de fornødne midler, fortæller Jakob Næsager.
Jakob Næsager bakkes op af Signe Nielsen, der er formand for Forældrenes Landsorganisation
- Det kan ikke være børnene i dagtilbud, som skal betale prisen for, at flere forældre vælger dagtilbuddene til. Vi mangler arbejdskraft også i København, og derfor er det vigtigt for os forældre, at politikerne på Rådhuset finder pengene i overførselssagen, så vores børns dagtilbud kan holde en høj kvalitet, fortæller Signe Nielsen.
Københavns Kommune har en politisk besluttet demografimodel, som betyder, at budgetterne på blandt andet børneområdet hvert år tilpasses efter befolkningsudviklingen. Formålet med at regulere for demografi er at fastholde det politisk fastsatte serviceniveau ved befolkningsændringer.
Selvom der bliver født færre børn i Københavns Kommune, ser vi ikke et tilsvarende fald i antallet af børn i de københavnske daginstitutioner. Det skyldes at en større andel af byens børn vælger daginstitutionen til.
Når regningen skal gøres op, mangler der ca. 60 millioner kroner for at opretholde serviceniveauet.
Forhandlingerne om de overskydende midler fra budget 2023-2024 forhandles ved den såkaldte overførselssag i uge 12.
Kontakter
PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:29 45 40 73Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Højt fagligt niveau i Københavns trækker landsgennemsnittet op ved folkeskolens afgangseksamen11.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den københavnske folkeskole fortsætter med at trække landsgennemsnittet op. Det viser tal fra de landsdækkende resultater for folkeskolens afgangseksaminer i 2024.
Børne- og Ungdomstandplejen i København sætter ind mod et stigende antal nikotinskader blandt unge26.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom den generelle tandsundhed blandt børn og unge er stigende i København, så stiger antallet af nikotinskader. Det får nu tandplejen til at sætte ind.
Københavns Kommune har fået en ny samlet strategi for at komme mistrivsel blandt børn og unge til livs22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Langt de fleste børn og unge i København trives og er en del af et børnefællesskab, men for nogle børn er hverdagen svær, og de oplever forskellig grad af mistrivsel. Fire forvaltninger er gået sammen om en ny samlet strategi, der skal sikre, at alle børn og unge i byen trives, lærer og udvikler sig.
Sang og kor skal øge trivsel blandt elever25.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To gange om ugen har 0.-3. årgang på Vesterbro Ny Skole kor på skoleskemaet. Når eleverne synger, handler det ikke om, hvordan deres sang lyder, men om, hvordan de har det, når de synger sammen. Klassekorene er en del af trivselsprojektet Alle Kan Synge, hvor der undervises med en særlig udviklet trivselspædagogik, der skal styrke klassens fællesskab og elevernes trivsel.
Borgmester kommer Regeringen i forkøbet i kamp mod Techgiganter24.6.2024 12:16:18 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens nye alliance mod techgiganterne og børns uendelighedscroll på sociale medier bliver præsenteret på Lundehusskolen i København. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) mener, at børns digitale dannelse er vigtigere end nogensinde før, og er derfor sammen med Københavns Fælles Elevråd og Københavns Ungeråd kommet regeringen i forkøbet og har sendt en række opmærksomhedspunkter, der skal inspirere skolerne til at tage en debat om, hvordan man forholder sig til det digitale.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum