3F: Gode takter i ny aftale om sygedagpenge

Del

Dog mangler politikerne at sikre de sygemeldtes rettigheder og forholde sig til samarbejdet med a-kasserne, mener 3F.

Der er flere gode intentioner i den sygedagpengeaftale, som regeringen og forligspartierne bag sygedagpengereformen er blevet enige om. 3F finder det positivt, at den sygemeldte skal møde mere værdighed i mødet med systemet. Dertil, at man vil forsøge at forenkle og skabe smidighed i systemet uden, at det går ud over den sygemeldte.

- Overordnet set synes vi, at aftalen peger i den rigtige retning og kan gøre livet lidt nemmere for 3F’ere på sygedagpenge. Jeg havde dog gerne set, at de sygemeldtes rettigheder blev bedre sikret, men det må være næste skridt. Sygemeldte 3F’ere skal blive raske og ikke rende til møder i systemet hele tiden, siger forbundssekretær i 3F, Lene Krabbe Dahl, der noterer sig, at ekspertgruppen ser videre ind i flere af problemstillingerne på sygedagpengeområdet.

Lene Krabbe Dahl peger på tiltag, som er knapt så gode for de sygemeldte 3F’ere. Det handler især om de sygemeldtes rettigheder. Med den nye aftale lemper man på brugen af lægeattest fra egen læge forud for forelæggelsen af sagen for rehabiliteringsteamet. Det er suverænt kommunen, der har beslutningsretten over, om den sygemeldte kan få sin sag vurderet af rehabiliteringsteamet. Det er en klar mangel i den nye aftale, at man sætter den sygemeldte på sidelinjen i vurderingen af deres eget helbred.

 - Vi anerkender intentionerne om at gøre arbejdet mindre bureaukratisk, men vi er bekymret for retssikkerheden. Det skal ikke blive en spareøvelse, der går ud over vores medlemmers rettigheder. Man har nu besluttet, at det kun er de sager, hvor der er behov for en tværfaglig indsats, som skal forlægges rehabiliteringsteamet. Der vil efter vores vurdering altid i en sådan sag være behov for egen læges inddragelse, da man jo netop har vurderet, at der er mere i spil, siger Lene Krabbe Dahl.

Lene Krabbe Dahl peger også på, at politikerne mangler at forholde sig til samarbejdet med a-kasserne, da der er alt for mange, som raskmeldes til en a-kasse, og uden at have været i arbejde, sygemeldes igen.

- Man kunne med små justeringer have kvalificeret sagsbehandlingen til glæde for den sygemeldte, som hurtigere ville komme ud i reelt arbejde igen. Det vil samlet set spare ressourcer og overførselsindkomster. Derfor er vi glade for, at det i aftalen tydeligt fremgår, at der snart skal laves større ændringer i sygedagpengeloven end de små justeringer, der er kommet her. Det arbejde ser vi frem til, siger Lene Krabbe Dahl.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

3F-ros til forslag om at styrke ”Arne-pension”1.5.2024 08:22:48 CEST | Pressemeddelelse

Forbundsformand Henning Overgaard er meget positiv over for forslaget fra SF og Enhedslisten om at styrke retten til tidlig pension, så flere vil kunne få denne ret og på bedre vilkår: ”Stor ros til forslagene fra SF og Enhedslisten, hvor prioritet nummer 1 er at få boltet ”Arne-pension” fast til den pensionsalder, vi har i dag. Dermed skal retten til tidlig pension udvides i samme takt, som pensionsalderen kommer til at stige.” Den politiske aftale om, at pensionsalderen skal løftes i takt med den gennemsnitlige levealder, har tydelig social slagside, fordi der både er en markant social ulighed i levealder og antallet af senior-år uden alvorlige og begrænsende helbredsproblemer. De to partier foreslår, at aftalepartierne bag retten til tidlig pension allerede nu går i gang med den aftalte evaluering af ordningen. SF og Enhedslisten ønsker i den forbindelse at styrke finansieringen af ordningen med 1 mia. kr., bl.a. til brug for en højere ydelse til de danskere, der vælger at gøre brug

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye