12.000 elever skal udvikle vores liv i byerne

Del

I år skal flere end 12.000 elever i 6.-7. klasse finde på innovative og bæredygtige måder at udvikle vores byer på. Eleverne skal være med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som i år har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med som partner

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence og et undervisningsforløb, der guider lærere og elever igennem en lærerig proces, hvor eleverne skal bruge deres kompetencer inden for entreprenørskab, innovation og teknologi til at skabe nye løsninger på virkelige problemer.

I år tager konkurrencen et dybdegående dyk ned i vores byers fremtid med fokus på at skabe bæredygtige og dynamiske løsninger. Årets tema er ”Din og min by i bevægelse”, og eleverne opfordres til at udforske og udvikle idéer, der kan være alt fra grønne transportformer til energibesparende tiltag i hjemmet.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison, som i dag er forankret i over 40 kommuner. Det giver elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

”Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Årets Projekt Edison-tema om bæredygtig udvikling i byerne er derfor en unik mulighed for eleverne, der med udgangspunkt i deres egen hverdag kan være med til at forme fremtidens samfund,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Projekt Edison finder sted fra starten af august til og med november 2024, hvor der er landsfinaler.

Nøgleord

Kontakter

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye