Region Hovedstaden og DTU opretter Danmarks første tekniske universitetshospital

Del

Partnerskabet skal skabe et fælles forsknings- og innovationsmiljø i den absolutte top, der skal være med til at transformere sundhedsvæsnet gennem uddannelse, innovation, forskning og behandling.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (tv) og rektor Anders Bjarklev (th) underskrev i dag partnerskabsaftalen mellem Region Hovedstaden og DTU om etableringen af Danmarks første tekniske universitetshospital. Foto af Magnus Møller
Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (tv) og rektor Anders Bjarklev (th) underskrev i dag partnerskabsaftalen mellem Region Hovedstaden og DTU om etableringen af Danmarks første tekniske universitetshospital. Foto af Magnus Møller

Bedre og mere sundhed til gavn for den enkelte patient, det samlede sundhedsvæsen og samfundet generelt. Det er visionen, når Region Hovedstaden og DTU opretter Danmarks første tekniske universitetshospital.

Under navnet Technical University Hospital of Greater Copenhagen (TUH) skal partnerskabet bringe DTU’s teknologiske kompetencer og faglighed i spil i sundhedsvæsnet ved at skabe nye løsninger til både diagnosticering og behandling af patienterne såvel som til hospitalsdriften. Samtidig skal sundhedsprofessionelle efteruddannes inden for innovation og teknologi.

”Vi har de sidste år set en fantastisk udvikling på vores hospitaler, hvor nye og innovative løsninger har hjulpet med at forbedre vores patientbehandling. Vi har et fremragende samarbejde med DTU, som vi i dag med Danmarks første tekniske universitetshospital konkretiserer og styrker. Sammen skal vi skabe rammerne for endnu mere nytænkning og smarte, teknologiske løsninger, som skal sikre, at det danske sundhedsvæsen forbliver blandt de allerbedste i verden,” siger Lars Gaardhøj, regionrådsformand i Region Hovedstaden.

Sundhedsvæsenet ser ind i en fremtid med flere og ældre patienter med behov for højspecialiseret behandling. Derfor er der behov for at samle de fagligheder, der er på DTU og hospitalerne, og skabe rammerne for samarbejdet mellem ingeniører og sundhedsfagligt personale, hvor de kan mødes og skabe nye ideer og løsninger på hospitalsgangene.

”Vi skal ikke kun lære af hinanden, men transformere sundhedsvæsnet ved at tilføre nye færdigheder inden for teknologi. Dermed kan vi skabe en ny generation af ingeniører, der er specialiseret i sundhedsteknologi og sundhedsfagligt personale, der har teknisk videnskabelige kompetencer. Sammen kan vi skabe fremtidens sundhedsvæsen,” siger Anders Bjarklev, rektor på DTU.

DTU og regionens hospitaler har allerede et samarbejde, der bl.a. har ført til en bacheloruddannelse i medicin og teknologi samt en lang række forskningsprojekter inden for alt lige fra organtransplantation til AI-løsninger og intelligente alarmsystemer.

Partnerskabet skal brede samarbejdet ud til alle hospitaler i Region Hovedstaden og accelerere den positive udvikling gennem kandidatuddannelser, relevante forskningsmiljøer samt innovationsmiljøer og startups.

For yderligere information:

Danmarks Tekniske Universitet

Tlf.: 45257878

Mail: presse@dtu.dk:

Region Hovedstadens presse

Tlf:  70209588

Mail: presse@regionh.dk

Billeder

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj og rektor Anders Bjarklev underskrev i dag partnerskabsaftalen mellem Region Hovedstaden og DTU om etableringen af Danmarks første tekniske universitetshospital. Foto af Magnus Møller
Regionsrådsformand Lars Gaardhøj og rektor Anders Bjarklev underskrev i dag partnerskabsaftalen mellem Region Hovedstaden og DTU om etableringen af Danmarks første tekniske universitetshospital. Foto af Magnus Møller
Download

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden udvider tidlig støtte til børnefamilier ramt af alvorlig sygdom21.5.2024 06:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget besluttede i efteråret, at børn og unge som pårørende skal have bedre støtte, fordi de i dag ofte glemmes, når en forælder eller søskende indlægges med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom. Her er Region Hovedstaden helt i front efter et fireårigt vellykket pilotprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Det Nationale Sorgcenter, som nu udvides og gøres permanent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye