Dyrenes Beskyttelse

Kirsten åbner vildtpleje i mosen og nyder sin pension

Del

Alder er ingen hindring, hvis du ønsker at hjælpe vilde dyr i nød. Kirsten Kjær fylder 78 i år, men åbner den 18. marts en vildtplejestation i Roslev, fordi hun finder det dybt tilfredsstillende at hjælpe nødstedte dyr.

Kirsten Kjær er 77 år, men det forhindrer hende ikke i at åbne en vildtplejestation i Roslev. På billedet ses hun hjælpe et nødstedt Pindsvin.
Kirsten Kjær har tidligere været vildtplejer og åbner nu igen i Roslev. På billedet ses hun hjælpe et nødstedt Pindsvin. Foto: Privat

Vilde dyr i Roslev og omegn får deres redningskvinde tilbage. Kirsten Kjær slår nemlig snart dørene op for sin vildtplejestation. Hun har tidligere været vildtplejer, men måtte midlertidigt stoppe, da hun fraflyttede sin landejendom for at finde et mindre sted i samme område.  

På landejendommen havde hun blandt andet heste, hunde og katte, mens hun igennem 15 år tog sig af flaskelam. Nu har hun bosat sig i et moseområde, hvor hun nyder udsigten til naturens vilde dyr sammen med sin hund, som er det eneste husdyr, hun selv har i dag.

Det betyder dog ikke, at der ikke er plads til flere dyr i hendes liv – særlig dem, der er i nød.

- Det er dybt tilfredsstillende at hjælpe dyr og se dem få det bedre, forklarer Kirsten Kjær.

Som vildtplejer må man nogle gange erkende, at dyrets liv ikke står til at redde, men til gengæld vækker det en stor glæde, når man får et dyr tilbage på højkant.

- Den største glæde er, når det lykkes. Nogle gange skal dyrene bare ind og have noget varme og væske. Det er en stor tilfredsstillelse, når man kan få gang i dem og bagefter slippe dem ud i naturen igen.

- Hvad vil verden være uden naturens smådyr. Jeg hygger mig med min daglig rutine, hvor jeg fodrer og renser bure for mine logerende, fortæller Roslevs tilbagevendte vildtplejer med entusiasme i stemmen.

Hvis du oplever et dyr i nød, kan du døgnet rundt ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Pindsvinene delte aftensmaden med hunden

Selvom dåbsattesten skriver 77 år, skal det ikke forhindre Kirsten i at hjælpe, hvor hun kan. Som udgangspunkt har hun meldt sig til at hjælpe, hvis pindsvin, egern eller lignende størrelser kommer i knibe, da fysikken ikke længere rækker til at arbejde med eksempelvis fugle, hvor man skal være kvik på fødderne.

Og netop pindsvinet har Kirsten haft et særligt forhold til gennem livet.

- Der har altid været pindsvin i haven, der hvor jeg boede. Den store hund, jeg havde, blev fodret udenfor, og der kom pindsvinene og spiste resterne, hvis der ikke var spist op. Vi kunne høre deres små tæer, når de gik op i madskålen. Mine hunde og katte har aldrig gjort dem noget, så det har fungeret helt vildt fint.

I sit nye hjem i Roslev har Kirsten Kjær fået indrettet sit udehus til pindsvinene, mens hun er ved at få foder hjem og de sidste ting på plads. Udgifterne til vildtpleje dækkes af Dyrenes Beskyttelse.

Faktaboks: Hvad kræver det for at blive vildtplejer?

- Du har plads til at opsætte en vildtplejestation på din grund, eller også har du en tom bygning til formålet. Du skal skabe et sted, hvor dyrene kan få ro til at komme sig

- Du har tiden til at pleje vilde dyr. Du skal ville arbejdet og virkelig ønske at hjælpe dyrene på deres præmisser

- Du har et godt kendskab til og stor interesse for faunadyr og vil gerne lære mere

- Du har et realistisk syn på, hvad der er bedst for dyret. Du har altid øje for dyret og dets behov: Ved at observere dyret og dets adfærd skal du vurdere dets tilstand og behov og handle derefter

- Du har hænderne skruet godt på, så du selv kan banke et søm i 

- Du har respekt for de andre frivillige. Du holder en god omgangstone samt udviser respekt for andres meninger og input til arbejdet med dyrene

Kunne du godt tænke dig at blive vildtplejer, kan du læse nærmere her.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Et pindsvin er blevet indleveret for at få hjælp på vildtplejestationen.
Et pindsvin er blevet indleveret for at få hjælp på vildtplejestationen.
Download

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye