Cepos

CEPOS: Ros til regeringen for at droppe ’krigsskat’

Del

Jes Brinchmann, direktør i CEPOS, har følgende kommentarer til regeringens ekstra midler til Forsvaret

Jes Brinchmann
Jes Brinchmann Fri afbenyttelse med kreditering: Jakob Meldgaard

”Det er positivt, at regeringen har opgivet at øge skatterne for at finansiere mere forsvar frem mod 2030. Det skal regeringen have ros for. Hverken danske eller EU-budgetregler gør det nødvendigt at skaffe flere midler af hensyn til statsfinanserne,” siger Jes Brinchmann, direktør i CEPOS.

”Regeringen bør først og fremmest sikre, at bevillingerne anvendes så effektivt som overhovedet muligt. Ikke mindst af respekt for skatteborgernes penge. Det kræver, at der gennemføres et grundigt analysearbejde og inddrages uafhængige eksperter og i tæt samspil med vores NATO-partnere,” siger Jes Brinchmann og fortsætter:

”Vi skal have en grundig samtale om, hvordan vi udformer værnepligten, så den giver størst mulig mening. Både for de unge mennesker og for vores forsvar. Der mangler evidens for, at pengene anvendes mere effektivt gennem udvidelse af værnepligten i stedet for at udbygge det professionelle forsvar,” siger Jes Brinchmann, direktør i CEPOS.

”På lang sigt vil højere udgifter til Forsvaret selvsagt kræve en politisk omprioritering af de offentlige udgifter. På længere sigt er det vigtigste for Europas sikkerhed, at der føres en økonomisk politik, som fremmer den økonomiske vækst,” siger Jes Brinchmann, direktør i CEPOS. 

Jes Brinchmann kan kontaktes på 41 87 08 37 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye