Region Hovedstaden

Stigende patienttilfredshed i Region Hovedstaden

Del

Region Hovedstadens resultater fra den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2023 bliver præsenteret i dag. Hospitalerne er ved at nå deres mål for tilfredsheden for vores somatiske patienter og viser en positiv udvikling på flere områder.

Mere end 430.000 patienter har svaret på et LUP-spørgeskema i løbet af 2023, heraf 123.650 patienter fra Region Hovedstaden. Undersøgelsens resultater er en værdifuld kilde til viden om patientoplevelser på regionens hospitaler.

Den samlede tilfredshed har udviklet sig positivt for alle vores somatiske patientgrupper. Vi ser desværre ikke samme positive udvikling i tilfredsheden for de fødende kvinder og i psykiatrien.

"Resultaterne af LUP 2023 giver os et værdifuldt indblik i, hvor vi skal sætte ind for at sikre en fortsat positiv udvikling. Samtidig er der fremgang i patienttilfredsheden i år, og det er et kæmpe skulderklap til medarbejdere og ledere. Vi er dog bevidste om, at der stadig er nogle afdelinger, der har et arbejde foran sig, særligt inden for psykiatrien,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Mange hospitaler er ved at nå i mål
Regionsrådet fastsatte i konstitueringsaftalen for 2022-2025 en ambition om, at regionens patienter skal være mere tilfredse.

Målet består af to delmål, hvor 85 % af patienterne skal være tilfredse i høj eller meget høj grad, og 50 % af patienterne skal være tilfredse i meget høj grad.

Hospitaler som Bornholms Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen har nået målet for deres patientgrupper, mens andre stadig arbejder på at nå målet om øget patienttilfredshed for alle deres patientgrupper.

På tværs af hospitaler er der stigende tilfredshed for de somatiske patienter, men for de fødende er man ikke i mål og i psykiatrien er man langt fra målet.

"Vi er glade for at se, at vores systematiske arbejde med at forbedre patienttilfredsheden bærer frugt. Det er opmuntrende at se, at vi er ved at nå målet for de somatiske patienter og arbejder aktivt på at forbedre tilfredsheden inden for andre områder, herunder psykiatrien,” siger lægefaglig koncerndirektør Erik Jylling.

Fokus på patientinddragelse 
Patienternes feedback indikerer behovet for en stærkere indsats inden for patientinddragelse. Der er bred enighed om, at patientinddragelse ikke alene er nødvendig for at opnå højere tilfredshed, men også for at prioritere fornuftigt i de sundhedsydelser, vi tilbyder den enkelte patient. Øget patientinddragelse er et af de otte nationale mål for sundhedsvæsnet, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet opgør årligt.

Næste skridt og fremtidig proces
Sundhedsudvalget og Social- og psykiatriudvalget vil drøfte resultaterne af LUP 2023 i de kommende måneder. Hospitalerne vil fortsætte deres arbejde med at øge patienttilfredsheden både lokalt og regionalt. Som en del af det kontinuerlige fokus på læring afholder koncerndirektionen og Center for Patientinddragelse et læringsseminar om patientinddragelse for klinikere i Region Hovedstaden d. 20. marts 2024. Ved denne lejlighed bliver to afdelinger, der arbejder målrettet med at fastholde eller forbedre patienttilfredsheden, præmieret med Region Hovedstadens patienttilfredshedspris.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden udvider tidlig støtte til børnefamilier ramt af alvorlig sygdom21.5.2024 06:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget besluttede i efteråret, at børn og unge som pårørende skal have bedre støtte, fordi de i dag ofte glemmes, når en forælder eller søskende indlægges med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom. Her er Region Hovedstaden helt i front efter et fireårigt vellykket pilotprojekt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Det Nationale Sorgcenter, som nu udvides og gøres permanent.

Hver tredje i verden dør af åreforkalkning – nyt stort projekt skal udvikle bedre veje til forebyggelse16.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Globalt set er hjertekarsygdomme på grund af åreforkalkning den hyppigste årsag til dødsfald. Et nyt dansk-spansk forskningssamarbejde skal udvikle metoder til at opdage åreforkalkning langt tidligere og særligt hos yngre – for at muliggøre tidlig forebyggelse. Novo Nordisk Fonden har netop bevilget 174 millioner kroner til de første 2,5 år af projektet – REACT – ud af projektets samlede planlagte varighed på 8 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye