Billund Kommune

Det nye hus i Grindsted for kommunens frivillige aktiviteter har fået sit navn

Del

Når Billund Kommune i efteråret byder kommunens frivillige velkommen til et nyt aktivitetshus i Grindsted bliver det til et hus ved navn ”GRAND – Seniorhuset”. Navnet er valgt efter en proces, hvor formandskabet for Voksenudvalget i Billund Kommune har inddraget de råd, der dækker det frivillige arbejde for målgruppen.

Det nye hus i Grindsted, som fra efteråret 2024 huser kommunens frivillige aktiviteter, kommer til at hedde ”GRAND – Seniorhuset”.
Det nye hus i Grindsted, som fra efteråret 2024 huser kommunens frivillige aktiviteter, kommer til at hedde ”GRAND – Seniorhuset”. Foto: Billund Kommune

På Vesterbrogade 1 i Grindsted åbner et nyt hus, hvor frivillige foreninger kan samles fra den 1. september og sammen tilføre mere liv til Grindsted bymidte. Lokalerne kommer til at rumme de frivillige aktiviteter, som har hørt til på Mødestedet.

Navnet er valgt efter en proces, hvor de råd, der dækker det frivillige arbejde for målgruppen, har været inddraget.

”Jeg vil gerne sige tak til de mange frivillige, der har bidraget aktivt i processen. Det er altid svært at lægge sig fast på et navn, men jeg synes, at vi sammen er nået frem til et navn, der har historisk vingesus, og som samtidig indikerer, hvad stedet tilbyder. Jeg glæder mig meget til, at vi i efteråret kan åbne dørene og byde de frivillige velkommen til de nye lokaler, så deres gode aktiviteter kan fortsætte i nye rammer,” siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

Lokalerne indeholder blandt andet to sale og depotplads i både stueetage og 1. sal samt et motionslokale til de frivillige foreninger.

”Jeg er rigtig glad for, at vores nye samlingssted kommer til at hedde Seniorhuset. Det passer godt med, at vi seniorer fremover samles i det nye hus for at være sammen og motionere. Jeg glæder mig til, at vi sammen giver huset atmosfære, når inventar og materialer fra Mødestedet er flyttet ind, og dørene til vores nye samlingssted åbner,” udtaler Troels Gydum, som er Ældresagen i Grindsteds repræsentant i Frivilligrådet i Billund Kommune.

Ordet ’Grand’ referer til det tidligere Grand Hotel, der har haft samme placering. Bygningen har med sin placering mellem Torvet og Birketorvet en ideel placering i forhold til at kunne gøre bymidten mere levende.

Grand Hotel har altid været et sted, hvor mennesker mødes, og det vil GRAND – Seniorhuset også være. Et sted, der danner ramme om mange fortællinger, og et sted, som mange har en relation til. De menneskelige relationer er vigtige for mig, og jeg glæder mig meget til at bidrage til de nye stærke fællesskaber, som vi sammen skaber - i nye og historiske rammer”, siger Anette Grønholt Andersen, formand for Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune.

Kontakt

  • Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune, tlf. 22852945, mail: acgv@billund.dk
  • Troels Gydum, Ældresagen i Grindsteds repræsentant i Frivilligrådet i Billund Kommune, tlf. 40194635, mail: troels@gydum.dk
  • Anette Grønholt Andersen, formand for Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune, tlf. 21963600, mail: a.groenholt@gmail.com

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye