De Danske Bilimportører

Elbilsalg i Skandinavien: Danmark haler ind

Del

De skandinaviske lande er generelt foran i salget af elbiler, men hvordan ligger landene i forhold til hinanden? Her er et overblik over bilsalget for februar 2024 i Danmark, Norge og Sverige.

I februar 2024 var bilsalget præget af små mellem Danmark, Norge og Sverige. Danmark og Norge oplevede små tilbagegange på henholdsvis 3,2 og 0,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvorimod Sverige, som det eneste land, oplevede en lille vækst i antallet af nyregistrerede personbiler på 2,1 procent.

"Februars bilsalg lå på et stabilt niveau sammenlignet med året før - både i Danmark og i vores nabolande. Forskellene på landene var marginale i februar," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Andelen af elbiler i personbilsalget var til gengæld meget forskellig landende imellem. Norge tog endnu en gang føringen med en elandel på godt 90 procent, og var dermed langt foran både Danmark og Sverige. Til gengæld skiftede placeringen mellem de to lande, da Danmark i februar havde en elandel på 44,3 procent, mens Sveriges lå på 27,9. Danmarks elandel er dermed steget en del fra februar 2023, mens Sveriges er faldet.

"Danmark og Sveriges elandele i februar illustrerer tydeligt, at incitamenter har stor betydning for forbrugernes valg af bil. Afgiftsfritagelser og tilskudsordninger er afgørende for efterspørgslen, og derfor kan det også have store konsekvenser, hvis de fjernes for tidligt. Det er Sverige et godt eksempel på, og det er vigtig læring at tage med, når den politiske retning for elbilerne i Danmark skal fastlægges," siger Mads Rørvig, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse baseret på data fra bilstatistik.dk.

null
null

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye