DI - Dansk Industri

Nyt bygningsdirektiv – gamle bygninger skal udlede mindre

Del

Europa-Parlamentet har netop stemt for en ny version af bygningsdirektivet. Dermed tages der nu et afgørende skridt i retning mod en mere energieffektiv fremtid for bygninger i hele Europa.

Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke.
Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke.

Dansk Industri glæder sig over, at der nu er politisk enighed om et nyt europæisk bygningsdirektiv. Dermed tager EU-landene et afgørende skridt i retningen for, hvordan boliger og bygninger skal udvikle sig i Europa frem mod 2050. Selvom DI havde håbet på mere konkrete tiltag, understreger erhvervsorganisationen vigtigheden af, at Danmark viser vejen frem.

- Bygningerne står for 40 pct. af det samlede energiforbrug i Europa, og derfor er det en bunden opgave, at vi gør dem mere energieffektive. Det gælder også i Danmark, hvor vi har en væsentlig udfordring med at energirenovere de mindst energieffektive boliger, siger Anders Stouge, vicedirektør i DI.

- De renoveringspuljer som boligejerne kan få glæde af i dag, skal blive langt mere brugervenlige for både borgere og virksomheder, så vi sikrer, at alle pengene bliver brugt effektivt. Det kan eksempelvis ske ved at se i retning af brugen af fradragsordninger, der aktivt fremmer energirenoveringer og udskiftning af energikilder - fra hulmursisolering til skift af vinduer og installation af varmepumper, siger han og tilføjer, at vi med det nye direktiv kommer til at skulle se på en række nye initiativer, der kan gøre bygninger meget mindre energiforbrugende og mere intelligente.

DI understreger, at regeringen allerede nu bør planlægge, hvordan direktivet skal implementeres i Danmark og hurtigst muligt komme med en plan for, hvordan renoveringen af bygningsmassen skal foregå.

- Tiden er inde til at handle proaktivt. De nye krav omfatter ikke kun private bygninger, men strækker sig også til offentlige bygninger som skoler, biblioteker og kontorbygninger, der har et enormt potentiale for energieffektiviseringer. Vi står altså med en kæmpemæssig opgave, så det er vigtigt, at vi hurtigst mulig kommer i gang, siger Anders Stouge.

Danmark er hjemsted for nogle af de førende virksomheder, der skal levere de produkter, der gør energieffektivisering i Europa mulig.

- Nogle af verdens bedste virksomheder indenfor isolering, lavenergivinduer og avancerede tekniske løsninger, der gør energiforbruget lavere og mere fleksibelt, bor i Danmark. De spiller en nøglerolle for, at hele Europa kommer i mål. Derfor ligger der også et særligt politisk ansvar for, at disse virksomheder har de mest optimale rammevilkår, så de kan koncentrere sig om at levere deres produkter i den skala, der er behov for, siger Anders Stouge.

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

DI: storstilet plan for at styrke Danmarks maritime forsvar21.5.2024 08:10:22 CEST | Pressemeddelelse

Danmark kan i det store hele bygge skibe selv, men det kræver en ambitiøs satsning for at styrke det maritime forsvar. Sådan lyder anbefalingerne fra det nationale partnerskab på det maritime områder med deltagelse af regeringen, erhvervsorganisationer, fagforeninger og universiteter. Derfor anbefales det at udvide skibsbygningskapaciteten herhjemme markant. Landets største erhvervsorganisation betegner det som en storstilet plan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye