91.000 patienter giver midtjyske hospitaler flotte karakterer

Del

Næsten alle midtjyske patienter er enten i høj eller i meget høj grad tilfredse med behandlingen og personalet på de midtjyske hospitaler.

Læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og alle de andre medarbejdere, der hver dag gør en forskel for patienterne på hospitalerne i Region Midtjylland, får flotte skudsmål i den årlige patienttilfredshedsundersøgelse (LUP).

91.000 patienter har besvaret et spørgeskema om deres oplevelser i forbindelse med, at de har været indlagt, behandlet ambulant eller født på et hospital.

Beundringsværdig indsats

Næsten alle patienter svarer, at de bliver mødt af venlige og imødekommende medarbejdere, og der er generelt stor tilfredshed med behandlingen på de midtjyske hospitaler.

- Det er positivt, at patienterne er så tilfredse. Både med behandlingen og med medarbejderne, som hver dag leverer en engageret, omsorgsfuld og professionel indsats. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at der har været travlt på hospitalerne samtidig med, at vi arbejder med at tilpasse økonomien. Det gør bare indsatsen endnu mere beundringsværdig, og det vil jeg gerne takke medarbejderne for, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Region Midtjylland har den største andel af tilfredse patienter for den samlede tilfredshed i forbindelse med deres besøg eller indlæggelse. Samlet scorer hospitalerne i Region Midtjylland enten gennemsnitligt eller over gennemsnit i undersøgelsens spørgsmål, og det glæder hospitalsudvalgsformand Purnima Erichsen (K):

- Vores hospitaler placerer sig flot i forhold til patienttilfredshed, det gør mig virkelig glad! Jeg hæfter mig også ved, at vi på en del parametre er gået en lille smule frem i forhold til sidste års undersøgelse. Det er imponerende set i forhold til, at vi allerede lå på et ganske højt niveau, siger Purnima Erichsen.  

Se også pressemeddelelser om LUP fra Region Midtjyllands hospitaler her:

Pressemeddelelser | Aarhus Universitetshospital (ritzau.dk)

Pressemeddelelser | Regionshospitalet Gødstrup (ritzau.dk)

Pressemeddelelser | Regionshospitalet Horsens (ritzau.dk)

Pressemeddelelser | Regionshospitalet Randers (ritzau.dk)

Pressemeddelelser | Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive (ritzau.dk)

Fremgang i psykiatrien

I Psykiatrien har cirka 3.000 patienter deltaget i undersøgelsen. Her er der særligt fremgang at spore i tilfredsheden blandt patienter under 18 år og deres forældre i ambulante forløb i børne- og ungdomspsykiatrien. Der ses en stigning i graden af tilfredshed med udredning og behandlingen, og på flere områder ligger den ambulante børne- og ungdomspsykiatri i Region Midtjylland over landsgennemsnittet, når det gælder tilfredsheden med behandlingen.

- I en tid, hvor børne- og ungdomspsykiatrien er under pres på grund af øget behov for udredning og behandling kombineret med mangel på personale, så gør det mig både stolt og glad, at vores unge patienter – og deres forældre – er glade for den udredning og behandling, vi tilbyder. Patienttilfredsheden er afgørende, og den skal vi altid have i fokus, siger Else Søjmark (S), som er formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Midtjylland.  

Tak for svarene

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser viser også hvilke områder, der med fordel kan arbejdes mere forbedringer på. For eksempel er der på hospitalerne lavest tilfredshed med, at en bestemt læge tager et overordnet ansvar for det samlede forløb blandt de planlagt indlagte, mens patienter i børne- og ungdomspsykiatrien er mindst tilfredse med om personalet taler om, hvordan patienten kan leve sundt.

- Patienternes svar giver hospitalerne og regionen mulighed for at se, hvor der er behov for at sætte yderligere ind, så vi kan højne patienttilfredsheden i endnu højere grad. Derfor vil jeg også gerne takke de samlet 94.000 patienter, der ved at besvare et spørgeskema har været med til at gøre os klogere, siger Anders Kühnau.

  • 91.000 midtjyske patienter har svaret på årets Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) i somatikken, mens 3.000 har svaret på LUP inden for psykiatrien.
  • Alle landets fem regioner foretager undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er delt op i fire delundersøgelser: LUP Somatik, LUP Fødende, LUP Akutmodtagelser og LUP Psykiatri
  • Se resultater for årets LUP Somatik, LUP Akutmodtagelse og LUP Fødende på: www.patientoplevelser.dk og for LUP Psykiatri på www.psykiatriundersogelser.dk

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye