Vejdirektoratet

Reparation af broer på Motorring 3 ved Gladsaxe starter før påske

Del

Vejdirektoratet skal i gang med en større omgang vedligehold og reparation af to motorvejsbroer på Motorring 3 ved Gladsaxe. Arbejdet går i gang umiddelbart før påske og vil stå på til udgangen af september 2024.

Brorenoveringer på Motorring 3. Grafik: Vejdirektoratet
Brorenoveringer på Motorring 3. Grafik: Vejdirektoratet

Motorvejsbroerne, som fører Motorring 3 over Hillerødmotorvejen og over Gladsaxe Ringvej, skal gennemgå en større reparation for at forlænge deres levetid. Arbejdet går i gang umiddelbart før påske, og vil vare frem til udgangen af september 2024.

Der vil fortsat være tre spor i hver retning på Motorring 3, men det bliver smallere kørespor og derfor bliver hastigheden nedsat i hele perioden. Begge broer skal have udskiftet brobelægningen helt ned til betonen, så det er både fugtmembran og asfalt, der skal skiftes ud.

På motorvejsbroen over Hillerødsmotorvejen er det broen i den fulde bredde, der skal renoveres – altså i begge kørselsretninger, mens det på broen ved Gladsaxe Ringvej kun er i de sydgående spor. Frakørselsrampen nordfra ved Gladsaxe Ringvej broen vil være lukket i hele perioden i retning mod Gladsaxe, og trafikanter skal i stedet benytte omkørsel via Hillerødmotorvejen.

Mandag den 25. marts går Vejdirektoratets entreprenør i gang med at opsætte afspærring af arbejdsområdet, og det kommer til at betyde smallere kørespor og en hastighedsbegrænsning på 50 km/t på strækningen mellem og forbi de to broer i hele perioden.

Umiddelbart efter påske går Vejdirektoratets entreprenør i gang med at lægge en midlertidig belægning i rabatterne, så det bliver muligt at opretholde tre smalle spor. Så snart dette er udført, går arbejdet med brorenoveringen i gang.

Gener fra broarbejdet

Naboer til arbejdsstedet kan i de perioder, hvor den gamle belægning skal fræses af, opleve støjgener. Ellers vil det mest være trafikanterne, der bliver generet af broarbejdet. Trafikanterne skal påregne længere transporttid i perioden, hvor broarbejdet står på.

Vejdirektoratets entreprenør vi arbejde i tidsrummet kl. 07:00-18:00 mandag til torsdag, mens arbejdet stopper tidligere på fredage. Der vil lejlighedsvis blive arbejdet på lørdage.

Renovering af bygværker er ofte også lig med gener for trafikanterne. Derfor opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at holde øje på trafikkortet og med skiltningen ved de enkelte broer.

Pas på broarbejderne

Der er ikke meget plads på stedet, og derfor kommer entreprenørens folk til at arbejdet tæt på trafikken. Derfor er det vigtigt, at trafikanterne overholder hastighedsbegrænsningerne og i det hele taget er opmærksomme på, hvad der foregår.

Zacho–Lind A/S er entreprenør på opgaven.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, arbejdet måtte medføre.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye