Kristendemokraterne

Diesel grønnere end benzin

Del

Afgiftsregulering bør baseres på køretøjets samlede miljøaftryk igennem hele dets levetid, uanset drivmiddel. Dette inkluderer både CO2-udledning og andre miljømæssige faktorer, hvilket understreger behovet for et mere nuanceret afgiftssystem, der anerkender og belønner miljøvenlige teknologier.

Portræt af miljø- og energiordfører Karlo Brondbjerg
Miljø- og energiordfører Karlo Brondbjerg KristenDemokraterne Fri anvendelse

Ny forskning, herunder Ecotest årsrapporten 2023 fra ADAC, verdens største motororganisation, har vist, at avancerede dieselbiler kan udlede 15-20% mindre CO2 end tilsvarende benzinbiler. Dette skyldes en mere effektiv udnyttelse af brændstoffet og en mindre CO2-intensiv produktionsproces for diesel sammenlignet med benzin. Ydermere, påviser ADAC, at dieselbiler med effektivt røgrensningsudstyr kan have en lavere udledning af partikler end tilsvarende benzinbiler. Dette demonstrerer, at røgrensningsudstyrets betydning for miljøpåvirkningen bør afspejles i afgiftsreguleringen, så biler med disse teknologier belønnes, mens der indføres ekstra beskatning af biler, der undlader at integrere miljøforbedrende tiltag.

Karlo Brondbjerg, miljø- og energiordfører for KristenDemokraterne, fremhæver: "I de seneste ti år har politiske kræfter arbejdet for at udfase dieselbiler i Danmark, især i miljøzoner. KristenDemokraterne har gentaget, hvad ADAC nu understreger med stigende klarhed hvert år: Diesel er grønnere end benzin. Derfor bør regulering af miljøzoner baseres på faktisk forurening, ikke på brændstoftype." Dette understreger vigtigheden af at tillade bilproducenterne at fortsætte udviklingen af dieselteknologi.

For dem, der søger en miljøvenlig familiebil, kan en BMW 220d diesel være et fremragende valg. Denne bilmodel præsterer bedre i Ecotesten end mange elbiler og alle sammenlignelige store benzinbiler. Selv i en tid, hvor dieselteknologien er under pres i Europa, viser disse motorer deres værd ved fortsat at tilbyde løsninger, der kan imødekomme fremtidens miljøkrav.

Derfor opfordrer KristenDemokraterne til, at regeringens afgiftssystem reflekterer den reelle miljøpåvirkning af køretøjer ved f.eks. at fritage miljøvenligt røgrensningsudstyr til dieselkøretøjer for afgifter og pålægge ekstra beskatning af biler, der ikke prioriterer ren udledning.

Yderligere information og detaljerede vurderinger af biler baseret på deres miljøpåvirkning findes i Ecotest årsrapporten 2023 fra ADAC, som er vedhæftet som link.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne til kamp mod unges brug af pengespil30.3.2024 09:49:31 CET | Pressemeddelelse

Statens skatteindtægt på danskernes spillelyst og liberaliseringen af det danske spilmarked i 2012 er ikke realiseret uden svære ofre! Antallet af danskere, der kom i vanskeligheder med pengespillene, blev mere end fordoblet i perioden fra 2016 til 2022. En rapport fra Rambøll og Spillemyndigheden viser således, at antallet af personer herhjemme, som har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2022. Og som om disse fakta ikke var grumme nok, så fremgår det af den seneste undersøgelse foretaget af Spillemyndigheden og Rambøll, at 24.500 børn mellem 12 og 17 år i forskellig grad har problemer med pengespil. Dette på trods af, at det ikke er lovligt for unge under 18 år at gamble i henhold til dansk lov.

Respekt for selvbestemmelse: Nej til automatisk organdonorregistrering12.2.2024 19:20:16 CET | Pressemeddelelse

KristenDemokraterne står fast i vores respekt for individets selvbestemmelse og de pårørendes rolle i den yderst vanskelige tid, som organdonationsbeslutninger ofte indtræffer i. I lyset af regeringens nye forslag om automatisk organdonorregistrering for alle voksne, ønsker vi at udtrykke vores bekymring og modstand. Vores politik på området for organdonation er funderet i en dyb respekt for individets ret til selv at bestemme over egen krop og organer. Vi mener, at et system, der automatisk registrerer alle som organdonorer, medmindre de aktivt fravælger det, underminerer denne grundlæggende ret.

KristenDemokraterne: Gratis prævention og forbedret seksualrådgivning til unge4.2.2024 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

I næste uge er det Uge Sex 2024 – KristenDemokraterne er klar med et udspil til en ændret seksualvejledning og tilbud om gratis prævention til landets unge. I dag er tilbuddet om seksualvejledning til de unge forankret hos klasselæreren i de unges folkeskole. Det er en udmærket løsning, og bl.a. Sex & Samfund har en udmærket hjemmeside www.underviserportal.dk hvor folkeskolelærere og forældre kan søge inspiration til samtalen med de unge omkring, hvordan de skal håndtere hele indgangen til et aktivt sexliv. Det kan bare ikke stå alene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye