Sport Event DenmarkSport Event Denmark

Danskerne kan padle med, når verdens bedste surfere kæmper om VM-guld i København

Del

Til efteråret kan alle med et af de populære SUP-boards være med til det måske største stand-up paddle-event i Europa.

Pressemeddelelse udsendt på vegne af Surf SUP Danmark

Der er godt nyt til de mange danskere, der har et af de populære SUP-board liggende i kælderen eller sommerhuset: Til september lægger Københavns Havn vand til SUP-folkefesten Copenhagen SUP, der med op til 1.000 deltagere kan blive et af de største paddle-events i Europa.

Copenhagen SUP er et helt nyt SUP-race for alle uanset niveau. Du kan vælge mellem en kort rute på fem kilometer og en lang rute på den dobbelte distance og opleve i kanalerne i København rundt om Christiansborg og gennem Christianshavn.

Vi håber på en folkefest, for alle kan være med, understreger direktør i Surf SUP Danmark, Michael Lindberg.
- Hvad enten du har et dyrt, professionelt hard board eller en mere budgetvenlig oppustelig model fra Bilka, kan du være med til Copenhagen SUP. Du må stå, ligge eller sidde på knæ på brættet, selvom det selvfølgelig er en god idé at træne en smule på brættet hen over sommeren, siger Michael Lindberg. Samtidig lover han, at der er livreddere nok i vandet til at passe på deltagerne.

En folkefest
Copenhagen SUP er en del af en stor paddle-festival, som afvikles i forbindelse med verdensmesterskaberne, der for anden gang kommer til Danmark.
På SUP-ruten vil der være musik og overraskende lyd-og lyseffekter under nogle af broerne. Løbet starter og slutter på Søren Kierkegaards Plads, der vil emme af ægte surferstemning.

Københavns Kommune støtter såvel VM som Copenhagen SUP for at give københavnerne en fantastisk oplevelse og for at vise hovedstaden frem foran et verdenspublikum.
- København er kendt for at have en af de reneste havne i verden. Det har vi grund til at være stolte over. Jeg håber, at mange - både københavnere og gæster ude fra - vil deltage; enten fra vandsiden eller fra land, så vi sammen kan få skabt en folkefest, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Opskriften med at forene et elitært VM med et stort event for bredden er en særlig dansk opskrift, som kendes fra blandt andet VM i halvmaraton i 2014 og Tour de Storebælt, som var motionisternes opvarmning på tourstart-ruten i 2022.

Det glæder Lars Lundov, der som direktør for Sport Event Denmark har hjulpet med at trække VM i SUP til landet, og som også støtter afviklingen økonomisk.
- Det er helt unikt, at et lille land som Danmark får VM i SUP to gange. Oplevelsen for syv år siden står stadig skarpt i hukommelsen ude i verden, og med Copenhagen SUP og 1.000 deltagere på vandet føjer vi et kapitel mere til fortællingen om Danmark som en fantastisk vandsportsnation og København som Europas SUP-hovedstad, siger Lars Lundov.

Fakta:
Copenhagen SUP foregår lørdag 21. september om formiddagen få timer før, verdenseliten i SUP kæmper om verdensmesterskabet på selvsamme rute.
Da en SUP-deltager fylder en del med sit fire meter lange bræt, kan havnen ikke rumme flere end 1.000 deltagere. Du kan sikre dig plads på www.surfsup.dkcopenhagensup.com
Copenhagen SUP er en del af en stor paddle-festival, som omkranser verdensmesterskaberne, der for anden gang kommer til Danmark. I år finder det sted i Københavns Havn og på Amager Standpark fra mandag 16. september.
I 2017 vandt danskeren Casper Steinfath VM-guld foran Operaen på 200 meter sprint.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye