Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød
Søndag den 10. marts blev der samlet 11,5 millioner kroner ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling. Salling Groups butikker stod for at håndtere de mange kontanter, som gavmilde danskere lagde i indsamlingsbøsserne landet over.
Klirrende mønter og krøllede pengesedler er efterhånden et sjældent syn i føtex og Bilka. Men søndag eftermiddag tog medarbejderne i Salling Groups butikskæder imod millioner af kroner i kontanter.
Pengene skulle dog hurtigt sendes sikkert videre. De var nemlig doneret af gavmilde danskere, der over hele landet havde smidt en mønt eller en seddel i en rød indsamlingsbøsse fra Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med den årlige landsindsamling.
I alt blev der samlet 11,5 millioner kroner ind til organisationens arbejde i verdens mest udsatte lande. En tredjedel af beløbet blev doneret i kontanter, som Salling Groups butikker stod for at håndtere. Det er anden gang, Salling Group har stillet sig til rådighed ved landsindsamlingen, men partnerskabet med nødhjælpsorganisationen har eksisteret i 19 år.
“Samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp er et af de længstvarende, vi har i Salling Group. Det er et partnerskab, vi er glade for og stolte af, men på en trist baggrund, fordi arbejdet med at sikre hjælp til støtte for nødstedte og udsatte mennesker desværre stadig er aktuelt,” siger direktør for kommunikation og bæredygtighed Henrik Vinther Olesen.
Kontanter er en stor udfordring
Håndteringen af kontanter er ofte en udfordring for flere NGO’er, når de samler ind, da landets banker ikke længere tager imod kontanter. Derfor er det en stor hjælp, at de mange frivillige, der koordinerer de lokale indsamlinger kan aflevere kontanterne i den nærmeste føtex eller Bilka.
”Der er i år blevet lagt næsten 4 millioner kroner i kontanter i indsamlingsbøsserne, og derfor er det en stor hjælp for vores frivillige, at de nemt kan aflevere pengene i en lokal butik. Vi er derfor meget glade for, at medarbejderne i Salling Group løfter den store opgave at håndtere de mange mønter og sedler,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Stor opbakning fra erhvervslivet
Det er ikke kun Salling Group, der støtter organisationens arbejde og den årlige landsindsamling. Også BESTSELLER og PwC har et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Hos BESTSELLER fik alle medarbejdere, der samlede ind, en halv fridag til det frivillige arbejde.
”I BESTSELLER gør vi os umage med at give noget tilbage – både til vores kunder og til vores kollegaer, og ikke mindst til den verden, vi er en del af. Derfor støtter vi for tredje år i træk Folkekirkens Nødhjælps indsamling ved at tilbyde alle kollegaer i Danmark, der tilmelder sig som frivillig, en betalt halv fridag,” siger HR-chef i BESTSELLER, Louise Sylvest.
En af de medarbejdere, der søndag valgte at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp var Nisrine Maati, der er ansat på BESTSELLERs hovedkontor i Aarhus. Seks kollegaer fra hendes afdeling mødtes søndag formiddag til en gåtur med en indsamlingsbøsse i hånden.
”Jeg er selv flygtning fra Libanon og kom til Danmark i 1980’erne, og da jeg så, at pengene blandt andet går til at hjælpe mennesker i krig, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville hjælpe. Jeg spurgte ud i min afdeling, om vi ikke skulle melde os sammen og gøre noget socialt ud af det,” siger Nisrine Maati.
Det var 26. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling fandt sted. År var der især fokus på mennesker, der er ramt af krige, konflikter og klimakatastrofer.
En indsamler samler i gennemsnit 1200 kroner ind på en rute. Det beløb kan for eksempel sikre elektricitet, varme og vand til en børnehave i Ukraine i to uger eller 30 måltider varm mad til et barn i Gaza, hvor befolkningen er truet af hungersnød.
Kontakter
Christina PedersenPresserådgiver
Tlf:28744669chpe@dca.dkBilleder
Links
Om Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.
Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
20 tons palæstinensiske dadler til salg i julehandlen6.12.2024 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
20 tons palæstinensiske dadler kommer til salg i Danmark op til jul. Salget af dadler er resultatet af et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Salling Group, Etisk Handel Danmark og den palæstinensiske erhvervspartner Rift Valley støttet af Udenrigsministeriet. Trods den eskalerende konflikt på Vestbredden er det lykkedes at opbygge palæstinensisk produktion og grønnere forsyningskæder af dadler fra små producenter, som nu for første gang nogensinde kommer til salg i de danske butikker Bilka, Føtex og Netto-butikker uge 50. “Samarbejdet giver lokale daddelproducenter i Jordan-dalen på Vestbredden en vigtig indtægt i en vanskelig tid. Det er småbønder, der befinder sig i en vanskelig situation på grund af den eskalerende konflikt,” siger Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der er meget tilfreds med resultatet af samarbejdet og risikovilligheden fra alle parter. “Det viser, at vi i samarbejde med lokale og danske virksomheder og organisationer kan skabe udvikling
Libanon: Mineryddere tilbage i arbejdstøjet5.12.2024 12:14:50 CET | Pressemeddelelse
Langt de fleste mennesker, der er flygtet på grund af krigen mellem Israel og Hizbollah, vender nu tilbage til deres hjem i Libanon efter ny våbenhvile. Folkekirkens Nødhjælp rydder op efter endnu en krig i landet.
De nye vidundere er rædselsfulde: Folkekirkens Nødhjælp kræver handling på COP2920.11.2024 14:03:24 CET | Pressemeddelelse
De fleste kender de syv vidundere ’The 7 Wonders of the World’, som f.eks. den Kinesiske Mur, Colosseum og Taj Mahal. De er alle eksempler på menneskers evne til at drømme stort og skabe skønhed i verden. Men desværre er vores aftryk på verden med tiden blevet mere skadelig end gavnlig. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp udgivet en alternativ liste, ’The 7 Blunders of the World’. Den indeholder eksempler på nogle af de største menneskeskabte rædsler, der er med til at ødelægge klimaet og hverdagen for millioner af mennesker verden over. Målet er at få verdens ledere til at tage ansvar og handle nu.
Folkekirkens Nødhjælp: Nu skal klimaregningen betales10.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når verdens ledere samles til årets klimatopmøde, COP29, mandag d. 11. november, skal de forhandle om, hvor pengene til at håndtere klimaforandringerne skal komme fra. Ved tidligere topmøder er verdens lande blevet enige om en række beslutninger: Verden skal bevæge sig væk fra fossile brændsler, tredoble den vedvarende energi, sikre, at alle lande bliver klimatilpasset og investere penge i fonden for tab og skade. Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, siger: "Der er mange gode intentioner. Men i virkeligheden er det ret simpelt. Vi står overfor en klimakrise, og hvis den skal håndteres, er der en regning, der skal betales. Hvis ikke vi finder pengene, kan vi ikke betale for klimakampen." Mattias Söderberg fortsætter: "Dette års COP bliver afgørende for, om vi kan levere på alle de gode intentioner, og for hvor ambitiøse mål vi kan sætte i fremtiden. Vi har ikke råd til at fejle." Mattias Söderberg understreger, at klimafinansiering ikke kun handler om penge, men ogs
Libanon: Minerydningen ligger stille, mens de humanitære behov eksploderer10.10.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med eskaleringen af krigen i Libanon mellem Hizbollah og Israel følger en ny humanitær katastrofe med 1,2 millioner på flugt. Folkekirkens Nødhjælp har på nuværende tidspunkt uddelt over 30.000 måltider mad. ”Vores arbejde i Libanon handler lige nu om akut nødhjælp. Tæpper, vand, varme måltider. Vi har siden den seneste krig mellem Hizbollah og Israel i 2006 ryddet landet for miner og ueksploderet ammunition. Nu eksploderer de humanitære behov, og minerydningen ligger stille,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, og fortsætter: ”Flertallet af vores ansatte, og ikke mindst vores 60 mineryddere, er selv drevet på flugt fra den sydlige del af landet, hvor mange af dem bor. Dem hjælper vi med beskyttelse, samtidig med at minerydderne hjælper med at pakke og fragte nødhjælp til de 1,2 millioner mennesker på flugt.” Folkekirkens Nødhjælps indsatser er koncentreret i hovedstaden Beirut og i Saida-distriktet længere mod syd. Hjælpen er rettet både mod libanesere, palæ
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum