Folkekirkens Nødhjælp

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

Del

Søndag den 10. marts blev der samlet 11,5 millioner kroner ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling. Salling Groups butikker stod for at håndtere de mange kontanter, som gavmilde danskere lagde i indsamlingsbøsserne landet over. 

En tredjedel af de 11,5 millioner kroner, som blev samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling, blev givet som kontanter.
En tredjedel af de 11,5 millioner kroner, som blev samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling, blev givet som kontanter. Bax Lindhardt Folkekirkens Nødhjælp

Klirrende mønter og krøllede pengesedler er efterhånden et sjældent syn i føtex og Bilka. Men søndag eftermiddag tog medarbejderne i Salling Groups butikskæder imod millioner af kroner i kontanter.  

Pengene skulle dog hurtigt sendes sikkert videre. De var nemlig doneret af gavmilde danskere, der over hele landet havde smidt en mønt eller en seddel i en rød indsamlingsbøsse fra Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med den årlige landsindsamling. 

I alt blev der samlet 11,5 millioner kroner ind til organisationens arbejde i verdens mest udsatte lande. En tredjedel af beløbet blev doneret i kontanter, som Salling Groups butikker stod for at håndtere. Det er anden gang, Salling Group har stillet sig til rådighed ved landsindsamlingen, men partnerskabet med nødhjælpsorganisationen har eksisteret i 19 år.  

“Samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp er et af de længstvarende, vi har i Salling Group. Det er et partnerskab, vi er glade for og stolte af, men på en trist baggrund, fordi arbejdet med at sikre hjælp til støtte for nødstedte og udsatte mennesker desværre stadig er aktuelt,” siger direktør for kommunikation og bæredygtighed Henrik Vinther Olesen. 

Kontanter er en stor udfordring
Håndteringen af kontanter er ofte en udfordring for flere NGO’er, når de samler ind, da landets banker ikke længere tager imod kontanter. Derfor er det en stor hjælp, at de mange frivillige, der koordinerer de lokale indsamlinger kan aflevere kontanterne i den nærmeste føtex eller Bilka.  

”Der er i år blevet lagt næsten 4 millioner kroner i kontanter i indsamlingsbøsserne, og derfor er det en stor hjælp for vores frivillige, at de nemt kan aflevere pengene i en lokal butik. Vi er derfor meget glade for, at medarbejderne i Salling Group løfter den store opgave at håndtere de mange mønter og sedler,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.  

Stor opbakning fra erhvervslivet
Det er ikke kun Salling Group, der støtter organisationens arbejde og den årlige landsindsamling. Også BESTSELLER og PwC har et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Hos BESTSELLER fik alle medarbejdere, der samlede ind, en halv fridag til det frivillige arbejde. 

”I BESTSELLER gør vi os umage med at give noget tilbage – både til vores kunder og til vores kollegaer, og ikke mindst til den verden, vi er en del af. Derfor støtter vi for tredje år i træk Folkekirkens Nødhjælps indsamling ved at tilbyde alle kollegaer i Danmark, der tilmelder sig som frivillig, en betalt halv fridag,” siger HR-chef i BESTSELLER, Louise Sylvest. 

En af de medarbejdere, der søndag valgte at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp var Nisrine Maati, der er ansat på BESTSELLERs hovedkontor i Aarhus. Seks kollegaer fra hendes afdeling mødtes søndag formiddag til en gåtur med en indsamlingsbøsse i hånden. 

”Jeg er selv flygtning fra Libanon og kom til Danmark i 1980’erne, og da jeg så, at pengene blandt andet går til at hjælpe mennesker i krig, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville hjælpe. Jeg spurgte ud i min afdeling, om vi ikke skulle melde os sammen og gøre noget socialt ud af det,” siger Nisrine Maati.  

Det var 26. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling fandt sted. År var der især fokus på mennesker, der er ramt af krige, konflikter og klimakatastrofer.

En indsamler samler i gennemsnit 1200 kroner ind på en rute. Det beløb kan for eksempel sikre elektricitet, varme og vand til en børnehave i Ukraine i to uger eller 30 måltider varm mad til et barn i Gaza, hvor befolkningen er truet af hungersnød.  

Kontakter

Billeder

En tredjedel af de 11,5 millioner kroner, som blev samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling, blev givet som kontanter.
En tredjedel af de 11,5 millioner kroner, som blev samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling, blev givet som kontanter.
Download
Download

Links

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye