Energistyrelsen

Ansøgninger for 40 millioner kroner til effektivisering af energisektoren

Del

ELFORSK-programmet har igen modtaget ansøgninger fra forsknings- og udviklingsprojekter til 8 projekter, der vil optimere energisektoren gennem dataanvendelse. 

Billede: Colourbox.
Billede: Colourbox.

ELFORSK yder hvert år tilskud til forskning og udvikling af nye løsninger, der skal øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug. Programmet fokuserer på at anvende den eksisterende data mere intelligent, digitalisere energisektoren yderligere og fremme fleksibilitetsydelser og sektorkobling.

Fristen for at søge om støtte fra ELFORSK’s pulje på 24,25 mio. kr. var 11. marts 2024, og ved fristens udløb havde 8 projekter søgt om i alt 39,6 mio. kr.

I den kommende tid vil de 8 ansøgninger blive evalueret. Endelig afgørelse om støtte bliver truffet i juni 2024.

ELFORSK-puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark.

Læs mere om ELFORSK puljen.

Se også elforsk.dk for yderligere information om puljen og projektgalleri.

Kontakt

Fuldmægtig, Wickie Lassen Agdal, wbl@ens.dk, +45 33 92 92 73

Kontorchef, Energistyrelsen, Claus Meineche, clme@ens.dk, +45 33 92 77 93

Kontakter

Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)

Tlf:33 95 08 00

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Kom til konference om lokal inddragelse og opbakning til opsætning af vedvarende energi på land14.5.2024 13:38:26 CEST | Nyhed

Skal en firedobling af el-produktionen fra vedvarende energi på land inden 2030 lykkes, er det afgørende, at der er lokal opbakning til vedvarende energi i lokalområdet. Derfor inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til vedvarende energi i det åbne land. Konferencen vil danne ramme for drøftelser om den nyeste viden og erfaringer på området på tværs af kommuner, branche og institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye