Hospitalsbyggeri i Randers er sendt i udbud

Del

Regionshospitalet Randers opfører i de kommende år byggeriet Vita, som giver hospitalet 19.000 nye kvadratmeter til operationsafsnit, opvågning, intensiv, fødestuer og neonatalsenge. Projektet er netop lagt i udbud.

Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan.
Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan. Illustration: Arkitema

I løbet af de kommende 10 år vil hospitalsbyggeriet Vita rejse sig ved Regionshospitalet Randers. 19.000 nye kvadratmeter med forbindelse til det eksisterende hospital skal give rum til nye operationsstuer, opvågning, intensivafsnit, fødestuer og neonatalsenge.  Udbuddet af projektet er netop offentliggjort.

Byggeriet udbydes i en totalentreprise med tidlig inddragelse af totalentreprenøren. Projektet samles i ét udbud, hvor totalentreprenør og totalrådgiver går sammen i hold. Via prækvalifikation udvælges tre-fire ansøgerhold, som hen over sommeren afgiver deres tilbud på at udføre projektet. Vinderen af udbuddet forventes at blive udpeget i december 2024.

- Vi har arbejdet frem mod det her længe, så det er en glædelig milepæl, at vi nu er nået hertil, hvor vi kan invitere kompetente potentielle samarbejdspartnere ind i projektet. Vi glæder os til at se Vita vokse i de kommende år, siger lægefaglig hospitalsdirektør Lone Winther Jensen.  

Arkitekturen er defineret

Efter udbuddet indleder Regionshospitalet Randers en samarbejdsfase med totalentreprenør og totalrådgiver. Her arbejder parterne ud fra det dispositionsforslag, der er udfærdiget af bygherrerådgiver, Cowi og Ariktema, og godkendt af regionsrådet. Dispositionsforslaget definerer byggeriets arkitektoniske træk.

Byggeriet forudsætter nedrivning af to eksisterende bygninger. De første mursten forventes at blive revet ned i 2026.

Projektet har en samlet økonomisk ramme på 864 millioner kroner. Hertil kommer en option på to sengeafsnit, som vil øge summen med 110 mio. kroner.

Fakta

Vita betyder ’liv’ på latin.

Samlet set bygges 19.050 kvadratmeter, som indeholder:

20 operationsstuer

48 opvågningspladser

11 intensivsenge

7 fødestuer

12 neonatalsenge

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan.
Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan.
Download
Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan.
Byggeriets ydre er defineret i projektets dispositionsplan.
Download

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye