Det Danske Spejderkorps

Ny grøn kogebog skal sikre fællesskab og medbestemmelse for børn og unge rundt om bålet

Del

Det Danske Spejderkorps udgiver den 8. april den grønne kogebog, ’Ild, mad og fællesskab’. Kogebogen består af 69 opskrifter på mad over bål, som alle er udviklet af Haver til Maver og testet af spejderne. Fælles for opskrifterne er, at de er lette at gå til, når der skal laves grøn mad af og til mange mennesker.

Det Danske Spejderkorps udgiver til april en ny grøntsagsbaseret bålkogebog til børn og unge
Det Danske Spejderkorps udgiver til april en ny grøntsagsbaseret bålkogebog til børn og unge Det Danske Spejderkorps

At lave mad sammen over bål er en fantastisk aktivitet til at styrke både sammenhold, madmod og klimahåb. Det er årsagen til, at Det Danske Spejderkorps nu udgiver en grønsagsbaseret kogebog med knap 70 opskrifter på morgenmad, aftensmad og snacks over bål.

Morten Gade, generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, fortæller, hvordan ’Ild, mad og fællesskab’ tager udgangspunkt i spejderbevægelsens mere end 100 års erfaring med at skabe positive og modige børnefællesskaber i naturen:

”Med kogebogen ønsker vi at vise vores spejdere, hvordan vi kan mødes ved bålet og om maden, og at madlavningen kan få fællesskaber til at vokse sig endnu stærkere. Samtidig opfordrer kogebogen til medbestemmelse, og den gør det nemt for spejderne at tage skeen i egen hånd rent ud sagt.”

Kogebogens opskrifter er udviklet af Haver til Maver, og de er målrettet madlavning, hvor der skal laves mad af mange børn og unge, og hvor der samtidig er mange munde at mætte. 

I udarbejdelsen af bogen er der derfor lagt vægt på en tydelig pædagogisk fremgangsmåde, som børnene i høj grad selv kan tage ansvar for.  De skal have lov til at tænde bålet, være med til at vælge opskriften og bestemme, hvor maden skal spises. Om den tilgang udtaler Daniel Hervik, som er direktør i Haver til Maver:

”Haver til Maver arbejder for styrke positive, sunde børnefællesskaber med udgangspunkt i grøntsagsdyrkning og madlavning. Den tilgang og de erfaringer vi har med at få børn engageret i køkkenet, har vi haft med i arbejdet med ’Ild, mad og fællesskab’. Med kogebogen i hånden får børn og unge endnu bedre mulighed for at mødes over madlavningen, og vi styrker broen mellem skole og fritid. Det er vi utroligt glade for og stolte over.” 

Udover at ’Ild, mad og fællesskab’ er udviklet ud fra Haver til Mavers motiverende og praksisnære tilgang til at lade børn dyrke deres egne grøntsager og lave bæredygtig mad ud af dem, er kogebogen samtidig udviklet med henblik på Det Danske Spejderkorps’ ønske om at værne om naturen: 

Det fortæller generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, Morten Gade:

”Som spejdere har vi en stor interesse i at passe på vores natur og på vores planet, og derfor fokuserer vi gennem kogebogen på at skabe endnu større begejstring for grøn mad hos vores spejdere. Bogen er skrevet med optimisme, entusiasme og håb, og vi ønsker at øge børnenes og de unges bevidsthed om, hvordan grøntsagsmad naturligvis er andet og mere end blot tilbehør ved siden af bøffen. Sammen kan vi virkelig gøre en forskel – både for hinanden og for den klode, vi er så heldige at være spejdere på.”

Bogen er udgivet af Det Danske Spejderkorps med støtte fra Udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet. 

Om bogen: 

’Ild, mad og fællesskab’ er kogebogen til dem, der gerne vil lave mere grøn og velsmagende mad i naturen. 

Bogen består af 69 opskrifter på aftensmad, mødesnack, morgenmad og desserter. Alle opskrifter er udviklet af Haver til Maver, testet af spejdere og skrevet, så de er nemme at gå til, når man er mange om at lave og spise maden. Det handler om at lade børn og unge komme til gryderne og acceptere grove løg i maden. Om at skabe positive børnefællesskaber og håb for fremtiden. Kort sagt: Det er bålmad, der er mere bæredygtig, smagfuld og sjov at lave.

Find opskrifter på blandt andet:

Marokkansk grøntsagsret med couscous · Spejderpesto · Chili sin carne · Bruschetta med stegte pærer · Dhal deluxe · Svampegyros med tzatziki og fladbrød · Beluga bolognese · Minutgrød med yoghurtskum · Græskarsuppe · Snickerskage med cornflakes og meget mere!

Kogebogen kan købes i Spejder Sport til en pris på 150 kr. 

Kontakter

Billeder

Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Det Danske Spejderkorps udgiver 8. april en ny grøntsagsbaseret kogebog til børn og unge.
Download

Det Danske Spejderkorps

Det Danske Spejderkorps er en børne- og ungdomsbevægelse, der udvikler børn og unge til vågne og selvstændige mennesker.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Spejderkorps

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Spejderkorps

Danmarks største outdoorkæde har 36.000 stolte ejere, og de fleste er 10 år gamle1.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af de seneste 75 år har Spejder Sport cementeret sig som Danmarks førende outdoorkæde. Men mange ved ikke, at kædens 21 butikker ejes af Det Danske Spejderkorps og organisationens medlemmer. Derfor skal en ny kampagne slå streg under historien og sætte fokus på, at mennesker, der handler i Spejder Sport, er med til at skabe store oplevelser for børn og unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye