Det Danske Institut i Rom udpeger ny direktør

Del

Det Danske Institut i Rom har fundet ny direktør, når den nuværende direktør Charlotte Bundgaard fratræder med udgangen af august ved udløbet af sin åremålsansættelse. 

Det Danske Institut i Rom har udpeget Mikkel Harder Munck-Hansen som ny direktør fra september 2024.
Det Danske Institut i Rom har udpeget Mikkel Harder Munck-Hansen som ny direktør fra september 2024.

Valget er faldet på Mikkel Harder Munck-Hansen, der kommer fra en stilling som direktør for Udviklingsplatformen for Scenekunst og har omfattende erfaring med ledelse af forskellige kulturinstitutioner bl.a. som tidligere direktør for det Nordens Hus i Reykjavik, national chef i Kultur og Udvikling under Udenrigsministeriet og Skuespilchef på Det kgl. Teater. Mikkel Harder har en baggrund som skuespiller, og har ved siden af sine ledelsesopgaver også løbende stået for flere sceneproduktioner.

”Vi er i bestyrelsen for Det Danske Institut i Rom utroligt glade for, at Mikkel Harder har sagt ja til posten som direktør, og vi er overbevist om, at han vil kunne udvikle instituttet til et endnu stærkere kulturelt bindeled mellem Danmark og Italien, end det allerede er,” udtaler formand for instituttets bestyrelse Mads Kähler Holst, og fortsætter: ”Han kommer med nogle erfaringer, der bringer noget nyt til instituttet, og samtidig giver gode forudsætninger for at varetage den helt særlige sammensætning af kunst og videnskab, som instituttet repræsenterer.”

Mikkel Harder udtaler: ”Jeg ser frem til et nyt og spændende kapitel i mit arbejdsliv og til at arbejde for at styrke de kunstneriske, forskningsmæssige og kulturelle bånd mellem Danmark og Italien. Jeg har haft den glæde at arbejde med kunstnerisk udvikling og udveksling i mange sammenhænge og håber, at jeg kan bidrage til at infiltrere det italienske samfund med vilde, kloge og smukke tanker og værker fra Danmark og åbne danskerne øjne og sind for det italienske. Det at tilbyde rammerne for mødet med den og det andet inspirerer mig.”

Det Danske Institut i Rom er en selvejende institution under Kulturministeriet, der har til formål at styrke de kulturelle og videnskabelige forbindelser mellem Danmark og Italien. Det sker ved en bred vifte af kulturelle og videnskabelige aktiviteter, og instituttet huser også hvert år et stort antal forskere og kunstnere fra Danmark i instituttets arkitektonisk berømte bygning ved Borghese-haven i Rom.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye