Team Danmark

Overvældende interesse for konference om spiseforstyrrelser i elitesport

Del

Spiseforstyrrelser i dansk idræt har gennem de seneste år været et vigtigt fokusområde for Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Nu er de to organisationer gået sammen med behandlingsstedet Askovhus om en konference, der skal give viden og redskaber til talent- og elitetrænere, så de er i stand til at forebygge spiseforstyrrelser hos atleterne. Konferencen afholdes den 12. marts.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

...

Interessen for konferencen har været overvældende og ret hurtigt måtte DIF og Team Danmark oprette venteliste og sidenhen udvide kapaciteten til konferencen. Det betyder, at der nu er 170 trænere tilmeldt til en dag med fokus på at fremme trivslen og undgå spiseforstyrrelser i sporten. For netop trænerne spiller en vigtig rolle i opsporing af symptomer og bekymrende adfærd.

”Som træner kan du hjælpe dine atleter med at bevare et sundt forhold til kost og sport. Du er med til at forme det gode træningsmiljø og udbrede viden og gode vaner blandt atleterne. Derfor er det også vigtigt, at netop trænerne ved, hvad de skal være opmærksomme på for at opdage symptomer eller bekymrende adfærd, og ikke mindst hvordan de bør handle,” siger Majke Jørgensen, der er ernæringsfysiolog i Team Danmark.

I efteråret lancerede Team Danmark og DIF i fællesskab en kampagne, der skulle øge atleternes egen refleksion over deres forhold til kost og sport. Kampagnen ’Når kosten fylder for meget’ var et forsøg på at aftabuisere spiseforstyrrelser og skabe opmærksomhed omkring, hvor atleter og trænere kan søge hjælp, så risikoadfærd ikke får lov til at udvikle sig til en egentlig spiseforstyrrelse.

Baggrunden for både de nævnte kampagner og andet materiale udgivet af DIF og Team Danmark er en todelt undersøgelse offentliggjort i henholdsvis 2020 og 2022, der viste, at 17 procent af danske eliteatleter og 31 procent af danske subeliteatleter udviser et eller flere symptomer og derfor er i risikogruppen for at udvikle en spiseforstyrrelse.

”De atleter, der udviser symptomer på spiseforstyrrelser, skal hurtigt kunne få relevant hjælp. Derfor har vi nu et landsdækkende set up med fagpersoner på området, som står klar til at hjælpe og rådgive. Vi har fortsat en vigtig opgave i at blive ved med at sætte fokus på symptomer på spiseforstyrrelser overfor både atleterne selv, trænere og forældre,” siger Maiken Ziebell, konsulent i Danmarks Idrætsforbund

Den store interesse for konferencen vidner om en velvilje hos trænerne til at dygtiggøre sig inden for feltet og dermed styrke miljøet og rammerne for atleterne. Til konferencen vil der være oplæg om, hvad der sker i en aktiv krop, når den ikke får nok at spise, træningsmiljøets betydning, og hvordan man handler, når man er bekymret m.m.

Konferencen afholdes den 12. marts i Idrættens Hus i Brøndby.

Kontakter

Om Team Danmark

TEAM DANMARK ARBEJDER FOR AT GIVE DANSKE ATLETER BEDST MULIGE RAMMER OG VILKÅR FOR, AT DE KAN UDLEVE DERES POTENTIALE OG PRÆSTERE PÅ HØJESTE INTERNATIONALE NIVEAU.

VI OPTIMERER HELE VEJEN RUNDT OM ATLETEN - BÅDE PÅ OG UDEN FOR BANEN.

Følg pressemeddelelser fra Team Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Team Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye