Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvornår man skal søge om forhåndsgodkendelse på rejseforsikringen? Hvad man skal være opmærksom på, når man skal forsikre sit sommerhus? Og hvad man skal gøre, hvis man bliver kørt ned af en bil?

Unsplash - by Marco Lopez
Unsplash - by Marco Lopez

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. I er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

 

Brevkasse for marts:

Spørgsmål - Hvornår skal man søge om medicinsk forhåndsgodkendelse inden en rejse?

Hej Brevkasse

Vi skal til Gran Canaria i påskeferien, og jeg bliver nu lidt i tvivl om dækningen på vores rejseforsikring. Vores søn blev opereret og fik fjernet blindtarmen for en uge siden. Han har det helt fint og er tilbage i skole igen, men vi skal rejse om 3 uger, og jeg er lidt i tvivl, om vi skal gøre noget i forhold til rejseforsikringen, og hvordan den dækker, hvis der skulle ske noget på ferien?

Både hvis der skulle opstå noget i forbindelse med såret, og hvis der skulle ske noget andet?

Hilsen

De Nervøse

Svar:

Hej Nervøse

Som udgangspunkt dækker rejseforsikringen ikke sygdom eller tilskadekomst, som er opstået indenfor 2 måneder før afrejse. Det er derfor vigtigt, at I kontakter jeres rejseforsikring og får udfærdiget en såkaldt medicinsk forhåndsgodkendelse.

Typisk kan man udfylde en anmodning på forsikringsselskabets hjemmeside, og så får man med det samme svar på, om en sygeplejerske skal foretage yderligere vurdering af situationen. Sygeplejersken tager stilling til, om rejseforsikringen vil dække sygdom eller andet, der kan føres tilbage til jeres søns operation eller ej.

Hvis der skulle ske andet, som ikke er relateret til operationen, eller hvis en af I andre bliver syg eller kommer skade, vil det være omfattet af rejseforsikringen.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Hvordan vælger vi den bedste forsikring til vores sommerhus?

Kære Forsikringsoplysningen

Vi har købt sommerhus og står nu overfor at skulle finde den bedste forsikring til sommerhuset.

Hvad skal vi være særligt opmærksomme på? Er det bedst bare at vælge det selskab, hvor vi har vores øvrige forsikringer, eller skal vi hente tilbud fra nogle forskellige forsikringsselskaber?

Hilsen

Sommerhusejerne

Svar:

Kære Sommerhusejere

Tillykke med købet.

Det er meget forskelligt, om man ønsker at samle alle forsikringer i samme forsikringsselskab. eller om man vil sprede dem ud i forskellige selskaber.

Uanset hvad I vælger, vil vi anbefale, at I bruger Forsikringsguiden.dk til at sammenligne dækninger og priser på tværs af forskellige forsikringsselskaber.

I kan læse mere om forskellige dækninger på sommerhusforsikringen her. Det er bl.a. godt at overveje, om huset skal bruges til udlejning og i så tilfælde, hvordan man evt. er dækket gennem udlejningsbureauet. Det kan nemlig være forskelligt for forskellige udlejningsbureauer, ligesom der kan være forsikringsselskaber, som registrerer, om huset anvendes til udlejning eller ej.

Derudover skal I være opmærksomme på, at sommerhusforsikringen har generelle undtagelser, fx i forhold til tyveri, når huset ikke er beboet.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Jeg er blevet kørt ned af en bil. Skal jeg selv kontakte modpartens forsikringsselskab?

Hej

Jeg er så uheldig, at jeg blev kørt ned af en bil i sidste uge. En klassisk højresvingsulykke, hvor bilisten ikke så, at jeg kom cyklende. Jeg slap heldigvis med nogle småknubs, men mit tøj og min cykel blev ødelagt. Og så har jeg været sygemeldt fra mit arbejde siden.

Min indboforsikring har dækket mit tøj, men har sendt en opkrævning på selvrisiko til mig, og cyklen vil de ikke dække, så hvad stiller jeg op med det? Og har jeg krav på godtgørelse for svie og smerte?

Hilsen

Den uheldige

Svar:

Hej Uheldige

Du skal selv kontakte modpartens forsikringsselskab. Hvis du har nummerpladen på bilen, kan du finde forsikringsselskabet på www.nummerplade.net.

Du kan rette krav for det, du ikke har forsikringsdækning for andre steder. Det kan fx være selvrisikoen på din indboforsikring, skaden på din cykel, svie og smerte mv.

Det er en rigtig god idé straks at anmelde ulykken til din ulykkesforsikring, hvis du har en. Blot for alle tilfældes skyld, hvis det skulle vise sig, at du er kommet til skade og har brug for at komme til behandling hos kiropraktor, fysioterapeut eller lign. på grund af ulykken, eller har fået et varigt mén.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download
Unsplash - by Marco Lopez
Unsplash - by Marco Lopez
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring16.5.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade under en vennetjeneste? Hvilken forsikring der skal dække, hvis skolens computer går i stykker? Og hvordan man bedst sikrer sig imod brand, når man oplader batteriet til sin elcykel?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye