Ombold

Fodboldfest for udsatte mennesker i Viborg

Del

NGO’en OMBOLD har afviklet fodboldstævner for mennesker i udsatte positioner siden 2003, og onsdag den 13. marts fylder NGO’en FunHall i Viborg med fodboldspillere, der kæmper med sociale udfordringer.

OMBOLD-spiller jubler over mål til Danmarksmesterskabet i gadefodbold i Viborg i 2023
OMBOLD-spiller jubler over mål til Danmarksmesterskabet i gadefodbold i Viborg i 2023 OMBOLD

Det er første gang, at OMBOLD afvikler det traditionsrige forårsstævne i Viborg, og i omegnen af 130 spillere har meldt deres ankomst.

Selvom fodbolden er dagens omdrejningspunkt, så er forårsstævnet meget mere end bare et fodboldstævne. En fællesnævner for spillerne, der spiller med, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt.

Spillerne kæmper fx med hjemløshed, misbrug eller psykisk sårbarhed, men de har stadig lysten til at spille fodbold og være en del af et positivt og sundt fællesskab, hvor de kan spejle sig i deres holdkammerater og modstandere.

Gode erfaringer med OMBOLD i Viborg

Til OMBOLDs stævner er der plads til alle. Der er ingen, der bliver set ned på. Tværtimod bliver alle set som engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fællesskab, hvor man bidrager med det, man kan og har lyst til.

Det inkluderende fællesskab kunne man opleve på nærmeste hånd, da OMBOLD og Viborg Kommune sidste år afviklede Danmarksmesterskabet i gadefodbold for mennesker i udsatte positioner i centrum af Viborg.

Til Danmarksmesterskabet deltog over 300 spillere, og selvom forårsstævnet er cirka halvt så stort, så har det stadig stor betydning for spillerne

- Man kan sige, at vi flytter vores spillere fra bænken til banen. Rigtig mange af spillerne oplever at de gennem fodbold, og det fællesskab der følger med, bliver sundere, nedsætter deres misbrug og bryder med ensomheden. Forårsstævnet er imødeset af rigtig mange af vores spillere, da det er det første siden vinterpausen, og stævnerne giver vores spillere et mål at træne henimod, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.   

Tid og sted

  • Spillested: Funhall
  • Adresse: Venøvej 1, 8800 Viborg
  • Dato: 13. marts.
  • Tidspunkt: Klokken 11.00 til 16.00

Kontakter

Billeder

OMBOLD-spiller jubler over mål til Danmarksmesterskabet i gadefodbold i Viborg i 2023
OMBOLD-spiller jubler over mål til Danmarksmesterskabet i gadefodbold i Viborg i 2023
Download

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold11.4.2024 10:55:46 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye