Finans Danmark

Fortsat lav interesse for boligkøb

Del

Danskernes interesse for køb af ejerboliger og sommerhuse er fortsat på et lavt niveau. Men efter en januar måned med rekordlav efterspørgsel efter lånetilbud til boligkøb indhentede danskerne lidt flere i februar. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Lidt flere danskere er begyndt at undersøge deres muligheder for at købe bolig. I februar måned blev der indhentet 2.043 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse – det er 9 pct. flere end måneden før. Det er dog stadig på historisk lavt niveau, sammenlignet med samme tidspunkt de foregående år.

”Danskernes interesse for at købe bolig er fortsat meget lav. Det kan skyldes, at boligpriserne er højere end for et år siden, og renterne ligger på et højere niveau nu, end hvis vi kigger mere end et par år tilbage i tid. Vi ser typisk, at efterspørgslen på boliger stiger, når vi bevæger os tættere mod forår og sommer, så det kan være, at der kommer mere aktivitet på boligmarkedet, når foråret for alvor rammer os,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Laveste antal lånetilbud til boligejerne i statistikkens historie

I februar måned indhentede danske boligejere i alt 9.556 lånetilbud – det er 29 pct. færre end samme måned året før og det laveste siden statistikkens begyndelse.

”Det lave antal lånetilbud i februar, samlet set i forhold til samme tidspunkt sidste år, skyldes primært en faldende interesse efter omlægning af boliglån. Mange danskere valgte at omlægge deres boliglån som reaktion på rentestigningerne, som tog fart efter Rusland angreb Ukraine for godt to år siden. Efter en længere periode med en rente på et forholdsvist højt niveau, har mange lagt lån om, og der er nu færre danskere, hvor en omlægning af boliglånet kan være interessant,” siger Peter Jayaswal og fortsætter:

”Når renterne stiger, falder kursen på obligationerne bag fastforrentede lån. Dermed kan lånene typisk indfries til en lavere kurs, end de er optaget til. I den situation kan man vælge at lægge sit fastforrentede lån om til nyt fastforrentet lån med en højere rente eller et variabelt forrentet lån og skære en del af restgælden af. Det er unikt for den danske realkreditmodel.”

Som udgangspunkt er det de boligejere, der i dag har et fastforrentet realkreditlån med en lav rentekupon, som en omlægning kan være relevant for.  F.eks. er der omkring 162.000 danske boligejere med et boliglån med en kuponrente på 2 pct. eller mindre og en restgæld på over 1 mio. kr. For to år siden var det tal godt 400.000. Det er altid en individuel vurdering, om man som boligejer kan få gavn af at omlægge sit nuværende boliglån.

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Få timers undervisning øger børns økonomiske viden betragteligt18.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvert år i uge 11 holder Finans Danmark Pengeuge i hele landet. I 10 år har initiativet nu eksisteret, hvor de ældste elever i grundskolen kan deltage og både bruge undervisningsmaterialet udarbejdet i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening og undervisningsforlaget FORSTÅ og få en bankmedarbejder ud og gæsteundervise. Og nu viser en helt ny undersøgelse at undervisningen virker. Børn, der er blevet undervist i privatøkonomi i løbet af Pengeuge, øgede deres finansielle viden med hele 18 procent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye